ТРЕНД НА ПАСХУ 2024! 🐣 РЕЦЕПТ ПАСКИ З НАЧИНКОЮ 🐣 ПАСКА З ШОКОЛАДНОЮ НАЧИНКОЮ

Інгредієнти

Для тіста
Молоко 250 мл
Борошно 500 г
Яйця 3 шт
Цукор 150 г
Вершкове масло 100 г (розтоплене)
Сухі дріжджі 10 г
Сіль дрібка
Ванільний цукор 1 ч.л.
Для шоколадної начинки
Темний шоколад 150 г
Вершки (жирність 30%) 100 мл
Какао-порошок 1 ст.л.
Цукрова пудра 1-2 ст.л.

Як приготувати (покроковий рецепт)

Приготування тіста

  1. Приготуйте опару. Підігрійте молоко до теплого стану, додайте 1 ст.л. цукру і дріжджі. Залиште на 10-15 хвилин до утворення пінної шапки.
  2. Змішайте інгредієнти для тіста. У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор. Додайте яйця, опару та розтоплене вершкове масло. Замісіть м’яке, еластичне тісто.
  3. Дайте тісту піднятися. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться вдвічі.

Приготування шоколадної начинки

  1. Розтопіть шоколад. На водяній бані або в мікрохвильовці розтопіть шоколад з вершками, постійно помішуючи до однорідної маси.
  2. Додайте какао та цукрову пудру. Додайте какао-порошок і цукрову пудру, ретельно перемішайте, щоб начинка була гладкою. Охолодіть до кімнатної температури.

Формування паски з начинкою

  1. Розділіть тісто. Після підйому розділіть тісто на кілька частин залежно від розміру форм.
  2. Додайте начинку. Кожну частину тіста розкатайте в прямокутник, викладіть шоколадну начинку в центр, а потім згорніть у рулет.
  3. Формуйте паски. Перекладіть згорнутий рулет у форми для випічки. Накрийте рушником і залиште ще на 20-30 хвилин для підйому.

Випікання

  1. Випікайте паски. Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте паски 30-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевірте дерев’яною паличкою — вона має вийти сухою.

Прикраса

  1. Прикрасьте за бажанням. Після охолодження можна полити паски шоколадною глазур’ю або посипати цукровою пудрою.

Смачного! Паска з шоколадною начинкою стане прекрасним частуванням на святковий стіл та додасть особливого шарму до вашого Великодня.

5/5 (1 Review)