Зміст
Інгредієнти
Для бісквіта | |
---|---|
Яйця | 4 шт |
Цукор | 150 г |
Борошно | 120 г |
Какао-порошок | 2 ст.л. |
Розпушувач | 1 ч.л. |
Для карамелі | |
Цукор | 200 г |
Вершки (жирність 30%) | 100 мл |
Вершкове масло | 50 г |
Сіль | дрібка |
Для начинки | |
Арахіс (смажений, несолений) | 150 г |
Шоколад (молочний або темний) | 200 г |
Вершки (жирність 30%) | 100 мл |
Як приготувати (покроковий рецепт)
Приготування бісквіта
- Збийте яйця з цукром. У великій мисці збийте яйця з цукром до пишної, світлої маси.
- Додайте сухі інгредієнти. Просійте борошно, какао-порошок і розпушувач, обережно введіть їх у яєчну масу, перемішуючи лопаткою.
- Випікайте бісквіт. Перелийте тісто у форму, застелену пергаментом, і випікайте при 180°C протягом 20-25 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
- Охолодіть та розріжте. Дайте бісквіту повністю охолонути, а потім розріжте його на два коржі.
Приготування карамелі
- Розтопіть цукор. У каструлі на середньому вогні розтопіть цукор, постійно помішуючи, поки він не стане рідким і золотистим.
- Додайте вершки та масло. Обережно влийте вершки (попередньо підігріті) і додайте вершкове масло. Додавайте поступово, продовжуючи помішувати. Додайте дрібку солі та перемішайте до однорідності.
- Охолодіть карамель. Зніміть з вогню і дайте карамелі трохи охолонути.
Приготування шоколадної начинки
- Розтопіть шоколад з вершками. На водяній бані або в мікрохвильовці розтопіть шоколад, додавши вершки. Перемішуйте до однорідної маси.
Збірка пляцка «Снікерс»
- Перший шар. Викладіть перший корж на тарілку і змастіть його карамеллю. Посипте шаром арахісу.
- Другий шар. Накрийте другим коржем і рівномірно розподіліть зверху шоколадну начинку.
- Прикрасьте арахісом. За бажанням, посипте поверхню залишками арахісу для додаткового смаку та текстури.
- Охолодіть перед подачею. Поставте пляцок у холодильник на 1-2 години, щоб шари добре з’єдналися.
Смачного! Пляцок «Снікерс» з арахісом та шоколадною начинкою вразить вас своїм багатим смаком і нагадуватиме всім улюблений батончик.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!