СПРОБУЙТЕ ПО-НОВОМУ! 🥜 ПЛЯЦОК «СНІКЕРС» РЕЦЕПТ 🥜 ШОКОЛАДНИЙ ПЛЯЦОК З ГОРІХАМИ

Інгредієнти

Для бісквіта
Яйця 4 шт
Цукор 150 г
Борошно 120 г
Какао-порошок 2 ст.л.
Розпушувач 1 ч.л.
Для карамелі
Цукор 200 г
Вершки (жирність 30%) 100 мл
Вершкове масло 50 г
Сіль дрібка
Для начинки
Арахіс (смажений, несолений) 150 г
Шоколад (молочний або темний) 200 г
Вершки (жирність 30%) 100 мл

Як приготувати (покроковий рецепт)

Приготування бісквіта

  1. Збийте яйця з цукром. У великій мисці збийте яйця з цукром до пишної, світлої маси.
  2. Додайте сухі інгредієнти. Просійте борошно, какао-порошок і розпушувач, обережно введіть їх у яєчну масу, перемішуючи лопаткою.
  3. Випікайте бісквіт. Перелийте тісто у форму, застелену пергаментом, і випікайте при 180°C протягом 20-25 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
  4. Охолодіть та розріжте. Дайте бісквіту повністю охолонути, а потім розріжте його на два коржі.

Приготування карамелі

  1. Розтопіть цукор. У каструлі на середньому вогні розтопіть цукор, постійно помішуючи, поки він не стане рідким і золотистим.
  2. Додайте вершки та масло. Обережно влийте вершки (попередньо підігріті) і додайте вершкове масло. Додавайте поступово, продовжуючи помішувати. Додайте дрібку солі та перемішайте до однорідності.
  3. Охолодіть карамель. Зніміть з вогню і дайте карамелі трохи охолонути.

Приготування шоколадної начинки

  1. Розтопіть шоколад з вершками. На водяній бані або в мікрохвильовці розтопіть шоколад, додавши вершки. Перемішуйте до однорідної маси.

Збірка пляцка «Снікерс»

  1. Перший шар. Викладіть перший корж на тарілку і змастіть його карамеллю. Посипте шаром арахісу.
  2. Другий шар. Накрийте другим коржем і рівномірно розподіліть зверху шоколадну начинку.
  3. Прикрасьте арахісом. За бажанням, посипте поверхню залишками арахісу для додаткового смаку та текстури.
  4. Охолодіть перед подачею. Поставте пляцок у холодильник на 1-2 години, щоб шари добре з’єдналися.

Смачного! Пляцок «Снікерс» з арахісом та шоколадною начинкою вразить вас своїм багатим смаком і нагадуватиме всім улюблений батончик.

0/5 (0 Reviews)