Запечена ніжка ягняти НА ФРАНЦУЗЬКИЙ МАНЕР

Запечена ніжка ягняти & ndash; класичне блюдо французької кухні. Існує два основних рецепта & ndash; відносно швидке запікання при високій температурі і запікання протягом 7 годин при низькій температурі. Ми пропонуємо освоїти перший варіант, він більше підходить для ягнятини, м'ясо виходить більш соковитим. Обов'язково стежте за часом і температурою, і пам'ятайте, що м'ясо по краях завжди прожарівается сильніше, ніж м'ясо всередині.

запечена ніжка ягняти НА ФРАНЦУЗЬКИЙ МАНЕР

Інгредієнти

  • 1 ніжка ягняти вагою 1,5 кг
  • 4 зубчики часнику
  • 3 гілочки розмарину
  • 2 великі головки часнику
  • 3-4 ст. л. жирних вершків
  • оливкова олія
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 200 ° С. Застеліть деко папером для випічки. Крок 2

запечена ніжка ягняти НА ФРАНЦУЗЬКИЙ МАНЕР

Розріжте головки часнику навпіл поперек, збризніть оливковим маслом і загорніть у фольгу. Крок 3

Решта зубчики часнику очистіть і розріжте на 3-4 частини вздовж. За допомогою гострого ножа зробіть на ніжці маленькі надрізи на відстані 5-6 см один від одного. У кожен надріз вставте по шматочку часнику і 2-3 листочка розмарину. Крок 4

запечена ніжка ягняти НА ФРАНЦУЗЬКИЙ МАНЕР

Посоліть ніжку і викладіть на деко. Поряд покладіть часник в фользі. Полийте ніжку оливковою олією і запікайте 50 хв., Часто поливаючи ніжку соком з дна дека. Якщо ніжка починає сильно рум'янитися, накрийте її фольгою. Крок 5 Дістаньте часник. Продовжуйте запікати ягняти ще 5 хв., Потім переверніть ніжку і готуйте приблизно 10 хв., Поки верх не підрум'яниться. Крок 6

запечена ніжка ягняти НА ФРАНЦУЗЬКИЙ МАНЕР

Перевірте готовність м'яса: проколіть м'якоть гострим ножем, сік повинен бути прозорим, світло-рожевим (не червона!). Це м'ясо середньої прожарювання. Якщо хочете більш просмажене м'ясо, потримайте ніжку в духовці ще 10 хв. Якщо у вас є термометр, температура готової ягнятини повинна бути від 70 до 80 ° С, в залежності від ступеня прожарювання. Крок 7

запечена ніжка ягняти НА ФРАНЦУЗЬКИЙ МАНЕР

Дістаньте деко з духовки, прикрийте ніжку фольгою і залиште на 10 хв. Крок 8 Приготуйте соус. Розгорніть часник і видавіть зубчики в сотейник, розімніть вилкою в пасту. Влийте вершки і доведіть до кипіння, готуйте 3 хв., Поки соус злегка не загусне. В кінці посоліть і поперчіть. Крок 9

Поперчіть ніжку і наріжте скибочками. Подавайте з часниковим соусом і смаженою картоплею.

0/5 (0 Reviews)