У заливного головним показником майстерності кухаря вважається прозорий бульйон, тоді і желе виходить кристально прозорим. В & nbsp; святкової версії краще використовувати якомога більше різних риб: у заливного з двох, а краще & ndash; трьох риб смак багатший.
Інгредієнти
- 400 г філе лосося
- 400 г філе стерляді
- 1,2 л рибного бульйону
- 200 г домашнього майонезу
- 50 г желатину
- сіль, мелений чорний перець
- зелень і відварна сочевиця для прикраси
Для бульйону (на 1,5 л):
- 1 кг рибного набору (рибні обрізки, що залишилися після зняття філе, голови, хребти, дрібна риба)
- 1 середня цибулина
- 2-3 черешка селери
- 1 корінь петрушки
- 1 середня морквина
- 1 лавровий лист
- 10 горошин чорного перцю
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте бульйон. Підготовлений рибний набір (з голів видаліть очі і зябра, все промийте під проточною водою) викладіть в каструлю, залийте 1,8 л води. Крок 2 На середньому вогні доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до слабкого. Посоліть, зніміть піну. Покладіть в бульйон крупно нарізані цибулю, селеру, корінь петрушки, моркву. Варіть при слабкому кипінні 45 хв. Крок 3 Покладіть в бульйон лавровий лист, перець горошком і варіть ще 15-20 хв. Крок 4 Вийміть з бульйону овочі разом з рибою, бульйон остудіть, злийте з залишку і процідіть через рушник або подвійний шар марлі. Крок 5 Рибне філе наріжте кубиками зі стороною 5 мм. Опустіть рибу на 30 сек. в киплячу підсолену воду, вийміть і повністю остудіть. Крок 6 Відлийте 1 л 200 мл бульйону (решту бульйону можете заморозити або використовувати в інших стравах). Додайте бульйон попередньо замочений желатин, прогрійте і остудіть. Можете пропустити бульйон через сито, щоб не було грудочок. Крок 7 Відокремте 200 мл бульйону і змішайте з майонезом. Вилийте першим шаром в більшу форму або порційні формочки для заливного. Приберіть в холодильник, щоб шар застиг. Крок 8 Викладіть на перший шар шматочки риби, влийте бульйон так, щоб він покривав рибу. Приберіть в холодильник до застигання. Крок 9 Влийте в форму бульйон і приберіть в холодильник до повного застигання. Крок 10 Решта бульйон змішайте з замоченим желатином, прогрійте і остудіть. Крок 11 Перед подачею пару раз швидко опустіть дно форми в миску з гарячою водою. Потім злегка натисніть пальцем на холодець по краях форми, щоб желе відійшло від бортиків. Переверніть форму з заливним на порційні тарілки або велике блюдо і зніміть форму. Прикрасьте блюдо різнобарвною відвареної сочевицею, зеленню і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!