Заливне з осетра

Достаток і ефектність & mdash; ось одні з основних критеріїв відбору страв для святкового столу. Про відмінний смак ми навіть і не говоримо, він просто повинен бути. Заливна риба & mdash; чудовий варіант, де за достаток відповідає благородний осетер.

заливне з осетра

Інгредієнти

  • осетер вагою 800 г
  • желатин в гранулах – 40 г
  • дрібна риба – 400 г
  • морква – 1 шт
  • цибулина – 1 шт
  • петрушка – 1 корінь
  • селера – 1 невеликий бульбу
  • лавровий лист – 1 шт
  • варені дрібні курячі яйця або перепелині – 7 шт
  • петрушка для прикраси
  • ікра пінагора – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • сіль, мелений білий перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

заливне з осетра

Осетра очистити, обробити і нарізати на шматки. Желатин замочити в невеликій кількості води. Крок 2

заливне з осетра

Дрібну рибу очистити, вимити, видалити зябра. Покласти разом з головою, хвостом, плавниками і хребтом осетра в каструлю з холодною водою і довести до кипіння. Зняти піну, покласти моркву, цибулю, корінь петрушки, розрізаний на 2-4 частини бульба селери, лавровий лист і сіль. Варити 30 хв., Періодично знімаючи піну. Крок 3

заливне з осетра

Бульйон процідити в чисту каструлю, покласти шматки осетра і варити на слабкому вогні 15 хв. Акуратно перекласти рибу шумівкою на блюдо. Крок 4

заливне з осетра

Яйця очистити і розрізати навпіл. Петрушку вимити, обсушити і розібрати на листочки. Лимон нарізати півкільцями. Розкласти на блюді шматочки осетра і лимона, варені яйця і зелень петрушки. Крок 5

заливне з осетра

Бульйон процідити через 3 шари марлі, додати набряклий желатин і нагрівати на повільному вогні, весь час помішуючи, поки желатин не розчиниться. Зняти з вогню, посолити і поперчити. Трохи остудити і влити в блюдо з рибою. Поставити в холодильник до застигання, 2 ч. Прикрасити готове заливне ікрою пінагора і подати до столу.

0/5 (0 Reviews)