Класичний сирник з сушеної вишні всередині і провареної в сиропі зовні.
Інгредієнти
- розм'якшене вершкове масло 50 г
- м'який сир 9% + 500 г
- цукор-сирець 90 г
- яйце куряче (велике) 2 шт.
- сіль щіпка (і)
- борошно пшеничне цільнозернових 25 г
- сушена вишня 75 г
- заморожена або свіжа вишня без кісточок 220 г
- кукурудзяний крохмаль 20 г
- ванільний екстракт 0,5 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігріти духовку до 160 ° C. У глибоку миску перетерти через сито сир, змішати з маслом, цукром (40 г) і жовтками. У суміш просіяти борошно і додати сушену вишню. Крок 2 В чистою сухою ємності збити (з сіллю) яєчні білки до м'яких піків, ввести в сирну масу і акуратно вимішати тісто до однорідності. Крок 3 У змащену маслом форму для випічки (21-25 см) вилити тісто, розрівняти поверхню і відправити в духовку на 55-60 хвилин. Готовий сирник трохи підросте і зарум'яниться. Крок 4 Поки сирник печеться, саме час зварити “заливку”: в маленькому сотейнику змішайте свіжу або морожену вишню без кісточок (попередньо не розморожувати), цукор, що залишився (50 г) і крохмаль. Доведіть суміш до кипіння і, помішуючи, проваріть на повільному вогні 15-20 хвилин. Якщо в процесі сироп сильно загусне, додайте трохи води. В кінці додайте ванільний екстракт або цукор за смаком. Крок 5 подост сирник вийміть з форми і рівномірно покрийте гарячою вишневою масою. Потім дайте повністю охолонути і приберіть в холодильник мінімум на 1,5 години. Господині на замітку
Від сирної запіканки сирник головним чином відрізняється кремовою структурою тесту: вона виходить завдяки перетерті через дрібне сито сиру, вершкового масла і окремо збитим яєчним білкам.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!