За цим рецептом травня мама вже більше 10 років пече паски на Пасха. Вони виходять смачними і ароматними. І ось я перейняла у неї цю звичку і випікаю за цим рецептом вже 3й раз і завжди виходить добре. Рецепт розрахований на велику порцію пасок.
Така різна Пасха x Інгредієнти
- борошно 1 кг
- молоко 325 мл
- яйця 6 шт.
- вершкове масло 300 г
- цукор 400 г
- дріжджі пресовані 50 г
- родзинки 150 г
- сіль 1 ч. л.
- ванільний цукор 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо всі інгредієнти. Крок 2
У теплому молоці розчиняємо дріжджі, а потім додаємо 500 г просіяного борошна. Крок 3
Ретельно перемішуємо тісто, накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце. Нехай тісто підніметься (у мене це зайняло приблизно 2 години). Крок 4
цукор, сіль, яєчні жовтки, вершкове масло і ванільний цукор збиваємо до однорідної маси. Крок 5
Додаємо цю суміш в піднялося тісто і перемішуємо до однорідності. Крок 6
потім збиваємо білки і додаємо в тісто, перемішуємо і додаємо поступово борошно. Крок 7
Вимішуємо тісто хвилин 10-20. Закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце. Чекаємо коли воно підніметься. Крок 8
як тільки тісто підніметься можна додаємо ізюм і вимішуємо тісто. Крок 9
Готуємо формочки для пасок і викладаємо тісто (одна порція тесту приблизно трохи менше пів формочки). Накрити рушником і почекати, поки підніметься тісто. Тим часом включити духовку на 180 градусів. Крок 10
Випікати паску до золотистої скоринки (приблизно 30 хв.). Виймаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Крок 11
Збиті білки з цукром наносити на теплий (не гарячою) паску і прикрашати на свій смак.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!