Рецепт шикарний. Паска вийшов дуже смачний і красивий. Так звучить перший коментар до цього рецепту, залишений ще в 2008 році. Усі наступні коментарі, теж позитивні.
Інгредієнти
- борошно – 1 кг
- дріжджі сухі – 20 г
- молоко – 300 мл
- цукор ванільний – 4 ст.л.
- жовтки – 10 шт.
- цукор – 180 г
- масло вершкове – 200 г
- коньяк або бренді – 40 г
- горіх мускатний мелений – 1/2 ч.л.
- кардамон мелений – 1/2 ч.л.
- цедра лимонна терта – 3 ч.л.
- родзинки без кісточок – 100 г
- білки – 3 шт.
- горіхи волоські очищені – 150 г
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Борошно просіяти, змішати з дріжджами. Молоко підігріти. Приготувати опару, змішавши 300 г з'єднаної з дріжджами борошна, ванільний цукор і склянку теплого молока. Поставити в тепле місце на 30 хв. Додати ще 200 г борошна, перемішати, накрити рушником і залишити в теплі на 1 ч. Крок 2 Жовтки розтерти з цукром і сіллю, влити розтоплене масло і коньяк, перемішати і з'єднати з піднявся тестом. Додати борошно, що залишилося, мелені прянощі, цедру і молоко, що залишилося. Добре вимісити і поставити в тепле місце на 1 год. Крок 3 Готове тісто обмять і з'єднати з 2/3 подрібнених волоських горіхів. Окремо збити білки і з'єднати з тістом, перемішуючи лопаткою в одному напрямку. Перекласти у форми для випічки (тесту в формі має бути близько половини обсягу) і залишити на 30 хв. Крок 4 Посипати зверху залишилися волоськими горіхами і поставити в розігріту до 180 ° С духовку. Випікати 40-45 хв. Потім температуру зменшити до 160 ° С і випікати ще 30 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!