Пропоную рецепт паски на вершках і без масла за рецептом Олександра Селезньова.
Святкові страви до великоднього столу
Інгредієнти
- Яйця – 3 шт
- Вершки 20% – 100 мл
- Цукор – 1/2 склянки
- Борошно – 2 склянки
- Дріжджі живі – 25 гр
- Сіль – 1 щіпку
- Ізюм – 100 гр
- Цукрова пудра – 200 гр
- Посипання кондитерська
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зробити опару: пакетик сухих дріжджів розчинити в 1/2 склянці теплого молока, додати 1 ст.л. цукру і 2 ст.л. муки. Залишити на 30 хвилин в теплому місце, щоб дріжджі заграли. Крок 2
Тим часом просіяти борошно. Крок 3
2 яйця і 1 жовток збити з цукром і сіллю в пінку. Крок 4
Додати опару, що підійшла. Розмішати. Крок 5
Додати склянку борошна, потім влити вершки. Крок 6
Додати решту борошна. Тісто не повинно бути густим, має стікати з ложки. Залишити тісто для підйому на годину-півтори в теплому місці, накривши попередньо плівкою. Крок 7
Після того як тісто підійшло, обминути його і вмішати родзинки або цукати. Викласти в кулічніцу, дати ще раз підійти протягом 30 хвилин. Крок 8
Випікати паску близько години при t-180 *. Зверху полити цукровою помадкою. Для помадки яєчний білок збити з цукровою пудрою (за бажанням додати барвник). Зверху прикрасити кондитерської посипкою. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!