Паска в духовці в процесі випікання поширює по приміщенню такий аромат, що чекати його готовності & mdash; справжнє випробування! А якщо господиня ще й робить це в Чистий четвер, як наказує православна традиція, то думка про нестерпне чекання протягом трьох днів може кого завгодно ввести в повне зневіру. Але терпіння буде сповна винагороджено! Прийде час, ви покладете великий шматок паски на свою тарілку, помилуєтеся красою пишного золотистого м'якушки і, нарешті, спробуєте & hellip; Справжню насолоду гарантуємо!
Інгредієнти
- великі яйця – 4 шт.
- борошно – 330 г
- сіль – на кінчику ножа
- молоко – 250 мл
- свіжі дріжджі – 25 г
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 1 ст. л.
- вершкове масло – 70 г
- мелений кардамон – 1/2 ч. л .
- родзинки – 100 г
- цукати – 100 г
- очищений фундук – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Яйця для тесту паски (3 шт.) Розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник до використання: в цьому випадку вони будуть легше збивати в міцну піну. Жовтки залиште при кімнатній температурі. Крок 2 Борошно і сіль для тіста паски просійте в миску через дрібне сито. Молоко налийте у велику каструлю і підігрійте до 35 ° C. Додайте в нього розкришені дріжджі і, помішуючи, розчиніть їх. Крок 3 Додайте 50 г звичайного цукру, ванільний і перемішайте. Всипте половину борошняної суміші. Вимісити. Ємність з опарою накрийте чистим рушником або харчовою плівкою і приберіть на 2 години в тепле місце. Крок 4 Вершкове масло наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Яєчні жовтки для тесту паски збийте міксером з цукром, що залишився. Крок 5 У підійшла опару додайте борошно, що залишилося, збиті жовтки і м'яке вершкове масло. Вимісити гладке еластичне тісто. Яєчні білки збийте в міцну піну. Додайте в тісто для паски разом з кардамоном і швидко перемішайте. Дайте піднятися протягом 2 годин. Крок 6 Ізюм ретельно промийте, залийте гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Потім викладіть на паперовий рушник і дайте обсохнути. Цукати дрібно наріжте. Фундук порубати. Крок 7 Форму або кілька форм вистелити промасленим папером для випічки. Силіконові – змочіть прохолодною водою. У тісто для паски додайте родзинки, цукати і фундук. Крок 8 Готове тісто для паски розкладіть по формах не більше ніж на половину висоти і помістіть їх на деко. Прикрийте чистим рушником і залиште на 20 хвилин. Крок 9 Верх пасок змастіть злегка збитим яйцем. Духовку нагрійте до 200 ° C. У нижню частину її поставте деко, наповнений водою. Паски помістіть в духовку на середній рівень. Випікайте 1 годину. Корисна порада
Тісто для паски не любить протягів. Тому, якщо це необхідно, заздалегідь провітріть приміщення, в якому ви збираєтеся готувати, а потім щільно закрийте вікна та двері.
Господині на замітку& nbsp;
& nbsp;
< p> & nbsp;
до речі
Багато додають в тісто паски цільні яйця. Але буде значно краще, якщо ви витратите зайві & nbsp; 5 хвилин і зіб'є білки і жовтки окремо, як для бісквіта. Паска в цьому випадку вийде більш пишним і ніжним.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!