ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ НА СМЕТАНЕ

Паска на сметані виходить дуже ніжним і повітряним, тому що містить велику кількість жирних інгредієнтів. До речі, завдяки цьому кекс буде зберігати свою свіжість протягом декількох днів. Останнє дуже важливо в тому випадку, якщо ви готуєте всю пасхальну їжу в Чистий четвер, як наказують православні канони. Спробуйте і переконайтеся самі! Паска на сметані можна прикрасити будь-який глазур'ю або ж залишити в чистому вигляді. Якщо ви вирішите вибрати другий варіант, то перед випічкою змастіть верх кексу злегка збитим яйцем, тоді поверхня стане блискучою.

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ нА СМЕТАНЕ

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 700 г
  • свіжі дріжджі – 70 г
  • маргарин – 250 г
  • вершкове масло – 100 г
  • топлене масло – 100 г
  • яйця – 10 шт.
  • горілка – 2 ст. л.
  • сметана – 100 г
  • сіль – на кінчику ножа
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> рослинне масло – 1,5 ст. л.

  • ванільний цукор – 1 ст. л.
  • борошно – 1,5 кг
  • родзинки – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для опари паски молоко налийте у велику каструлю і нагрівайте приблизно до 38 ° C. Додайте 350 грамів цукру і перемішайте до повного розчинення. Крок 2 Покладіть розкришені дріжджі. Перемішайте, щоб вони повністю розійшлися. Накрийте чистим рушником і залиште опару на 10 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі активувалися. Крок 3 Маргарин для паски розтопіть разом з вершковим і топленим маслом. Дайте трохи охолонути. Яйця збийте міксером з цукром, що залишився до отримання маси однорідної консистенції. Крок 4 В опару паски додайте масляну суміш і яєчну, а також горілку, сметану, сіль, рослинне масло і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Зверху просійте через дрібне сито борошно. Крок 5 Ретельно вимісити тісто для паски. Воно повинно вийти гладким і вільно відставати від стінок каструлі і рук. Накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 2 години. Крок 6 Ізюм вимийте, залийте теплою водою і залиште на 15 хвилин. Викладіть на паперовий рушник і дайте обсохнути. Потім додайте його в тісто, що підійшло для паски і перемішайте. Дайте піднятися ще раз. Крок 7 Тісто для паски на сметані викладіть в одну велику або кілька маленьких форм не більше ніж на 1/2 висоти. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Випікайте близько 1 години при 180 ° С. Корисна порада

Щоб паску на сметані не опустився в процесі випікання, щоб не відчинити дверцята духовки протягом перших 30 хвилин. Якщо ж верх кексу почав занадто сильно підрум'янюватися, через 40 хвилин обережно накрийте його фольгою.

До речі

В тісто паски на сметані замість горілки можна додати ром або коньяк: це додасть випічці особливий аромат. Або ж вимочити в цьому алкоголі родзинки і вже потім додавати його в тісто.
& nbsp;

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)