ВЕЛИКОДНІЙ БОРЩ З хріном

Великодній борщ з хріном & nbsp; – традиційне святкове блюдо на Україні. Його особливий статус підкреслюється багатою м'ясної складової – тут і великий шматок разварной свинини, і сало, на якому гаситься квашена капуста. Із сучасних доповнень тільки помідор, але його функція швидше естетична, з ним колір Борша становитс красивіше.

Інгредієнти

  • морква велика – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • корінь петрушки сушений – 1 шт.
  • свинина з кісточкою – 1,5 кг
  • сіль, мелений чорний перець
  • буряк середнього розміру – 2 шт.
  • оцет винний – 1 ст.л.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> помідор – 1 шт.
  • масло рослинне – 2 ст.л.
  • капуста квашена – 1 кг
  • сало сирокопчені – 100 г
  • хрін столовий – 4 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Одну морквину, одну цибулину і корінь петрушки очистити і обсмажити на сухій розжареній сковороді, 4 хв. Свинину вимити, покласти в каструлю і залити 4 л води і довести до кипіння. Зняти піну. Додати обсмажені овочі, сіль, перець і варити на середньому вогні 1,5 ч. Крок 2 Буряк, що залишилися цибулю і моркву очистити Овочечистка. Очищення від буряка скласти в миску з крижаною водою і поставити в холодильник на 30 хв. Потім процідити і поставити на вогонь. Як тільки вода почне закипати, відразу зняти з вогню, інакше відвар втратить насичений колір. Крок 3 Цибулю, моркву і буряк натерти на тертці. Помідор нарізати кубиками. Розігріти в сковороді олію і обсмажити цибулю, моркву і буряк, помішуючи, 4 хв. Влити оцет, тушкувати 10 хв. Додати помідори і готувати ще 4 хв. Зняти з вогню. Крок 4 Нарізати сало невеликими шматочками. Сало обсмажити на сухій сковороді до шкварок. Додати квашену капусту і готувати, помішуючи, 30 хв. Крок 5 М'ясо і овочі вийняти з бульйону. Бульйон процідити. Покласти в бульйон овочеву зажарку, варити 10 хв. Додати хрін. Довести борщ до кипіння. Крок 6 Приправити сіллю і перцем. Розвести борщ буряковим відваром до потрібного кольору і відразу зняти з вогню. Розібрати свинину на порційні шматки. Розкласти м'ясо по тарілках і залити борщем. Подавати зі сметаною і зеленню.

0/5 (0 Reviews)