Святкові ароматні пряники послужать хорошим подарунком для рідних і близьких на Пасха, особливо будуть раді діти! І не важливо, що лінії на них не ідеальні і проведені тремтячою рукою – адже вони приготовлені з любов'ю і старанням, а це дуже важливо! Пригощайтеся! Беручи участь в конкурсі, переглянула каталог аксесуарів бренду Joseph Joseph, мені дуже сподобалася хлібник пластикова з обробною дошкою з бамбука, тому що це практичне рішення для зберігання випічки. Стильний контейнер займає мало місця і стане оригінальною прикрасою будь-якої кухні. Хлібниця складається з легко миється поліпропіленової основи з нековзними ніжками і високоякісної бамбуковій кришки, яка при перевертанні перетворюється в обробну дошку.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- борошно пшеничне 300 г
- цукрова пудра 250 г
- масло вершкове 50 г
- мед 100 г
- жовток яєчний 1 шт.
- білок яєчний 1 шт.
- сода 1/2 ч.л.
- сік лимонний 1/2 ч.л.
- ванільний цукор 1 ст.л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> яйце куряче 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Пшеничне борошно просіяти з содою, ваніліном, злегка перетерти руками з холодним вершковим маслом, додати 100 г цукрової пудри, рідкий мед, злегка перемішати. Крок 2
Одне куряче яйце, жовток злегка розмішати, додати до суміші. Крок 3
Швидко замісити м'яке тісто, можливо додавання певної кількості борошна, але борошном тісто не забивати, інакше буде кришитися. Тісто можна розгортати між аркушами паперу для випічки, можна використовувати харчову плівку, а можна лише злегка пріпиліть стіл борошном. Тісто зазвичай розкочується тонка, при випічці воно трохи підніметься. Крок 4
вирубки для пряників вирізати заготовки. Крок 5
Якщо використовуються 3Д-вирубки – сильно їх не притискати до тесту, а злегка придавити, щоб залишився слід. Можна пензлик вмочити в борошно і злегка пріпиліть тісто, щоб добре зняти з нього форму. Крок 6
Випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці та легкого рум'янцю тесту. Крок 7
Для готування цукрової глазурі (айсінгом) білок (приблизно 30 г) розтерти порціями зі 150-160 г цукрової пудри. Зручно розтирати силіконової лопаткою з м'яким краєм. В кінці додати 1 2 ч л лимонного соку. Якщо Айсінг вийшов густим – можна додати кілька крапель води, якщо рідким – додати цукрової пудри. Крок 8
Спочатку робимо обведення. Крок 9
Потім заливаємо айсінгом, на цьому етапі можна зробити посипання імпровізованого паски. Крок 10
Якщо потрібно зробити заливку розташованих поруч деталей, то спочатку заливаємо одну, як злегка засохне – іншу. Корисна порада
Айсінг не можна тримати відкритим, він дуже швидко засихає, тому його необхідно накрити вологою серветкою або плівкою. Для фарбування використовуються харчові барвники.
Господині на заміткуДля заливки пряників можна використовувати кондитерський мішок з насадками різного діаметру або зробити корнетик з паперу для випічки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!