Подібні великодні булочки (hot cross buns) подають в Великобританії, а також деяких інших європейських країнах на сніданок в Страсну П'ятницю, напередодні Світлого Воскресіння Христового. Однак традиція готувати такі сягає корінням в далекі дохристиянські часи: колись вважалося, що ця & nbsp; випічка захищає будинок і його мешканців від темних сил. Тому булочки з задоволенням їли, а що залишилися, зачерствілі, розвішували на кухнях під стелею. Ми ж пропонуємо спекти їх & nbsp; виключно для гастрономічного задоволення. У великодні булочки зазвичай додають прянощі і родзинки, а також цукати і в'ялену вишню, горіхи і навіть шматочки шоколаду або какао-порошок. Чому б і нам не приготувати таку випічку & mdash; з приводу чи без? Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
Інгредієнти
- борошно – 560 г плюс ще трохи для розкочування тіста
- сіль – 1/2 ч. л.
- сухі дріжджі – 7 г
- вершкове масло – 70 г
- цукор – 50 г
- мелена кориця – 1 ч. л.
- яйця – 3 шт.
- молоко – 270 мл
- в'ялена вишня – 200 г
- питна вода – 25 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для пасхальних булочок. У миску просійте через дрібне сито 450 г борошна. Додайте сіль, сухі дріжджі, цукор і мелену корицю. Перемішайте виделкою або вінчиком. Крок 2
Вершкове масло для тесту великодніх булочок (50 г) розтопіть і дайте трохи охолонути. Два яйця злегка збийте і додайте в борошняну суміш. Влийте туди ж розтоплене масло і холодне молоко. Ретельно вимісити тісто. Крок 3
Тісто для булочок прикрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Потім викладіть на стіл, подпиленний борошном, і сформуйте долонями корж. У центр її покладіть вишню, краю зберіть над ягодами і защипайте. Вимісити тісто ще раз. Крок 4
Тісто для пасхальних булочок розділіть на 10 порцій, сформуйте з них кульки і викладіть в змащені вершковим маслом. Прикрийте рушником і залиште на 45 хвилин. Крок 5
На піднялися булочках зробіть гострим ножем хрестоподібні надрізи. Борошно, що залишилося залийте питною водою і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Отриману суміш перекладіть в кондитерський мішок і заповніть нею хрестоподібні надрізи на булочках. Духовку нагрійте до 180 & deg; C. Великодні булочки випікайте 15 хвилин, дістаньте з духовки, змастіть збитим яйцем і запікайте ще 5 хвилин. Корисна порада
В цьому рецепті великодніх булочок в тісто додається не тепле, а холодне молоко. Це не випадково! Холодне молоко не дозволить дріжджового тесту стати занадто пористим, що нам і потрібно в даному випадку.
До речіЦікаво, що хрестові великодні булочки в Англії колись вважалися цілющими: нез'їденим випічку підсушували, подрібнювали в крихту і потім використовували як ліки при різних хворобах.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!