В цьому році я вирішила разом зі своєю коханою сирної паскою більш традиційної приготувати ще й шоколадну, дуже вже хотілося поекспериментувати. Вийшло дуже навіть непогано. Спробуйте! З чашкою кави або чаю … немає слів!
Інгредієнти
- 500 г сухого сиру (не менше 9% жирності),
- 200 мл вершків 20% жирності,
- 100 г вершкового масла,
- 3 яйця,
- 150 г цукру,
- 150 г темного шоколаду,
- ваніль,
- лимонна цедра,
- родзинки, цукати за смаком (я додала родзинки і журавлину).
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Сир протираємо через сито, розмішуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Крок 2 Яйця збиваємо з цукром, ваніллю, вершками, з'єднуємо з сиром, ставимо на вогонь і доводимо до перших бульбашок при безперервному помішуванні. Крок 3 Шоколад розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з сирною масою. За смаком додаємо цедру лимона, цукати, родзинки. Крок 4 Викладаємо паску в застелену вологою серветкою форму і ставимо на холод під прес на добу. Потім дістаємо і прикрашаємо, можна навіть полити зверху ще порцією розтопленого шоколаду, у мене його, на жаль, не виявилося під рукою. От і все. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!