Пасха без яєць з вареним згущеним молоком готується досить просто і легко. Головне & mdash; щоб всі інгредієнти були дійсно якісними! Сир краще придбати на ринку у перевіреного продавця: тоді ви будете впевнені, що в продукті немає рослинних добавок, здатних зіпсувати смак святкової страви. Згущене молоко же краще зварити самостійно. Це, звичайно, займе близько 2 годин (плюс час охолодження), зате результат буде гарантовано чудовим. А ось імбирне печиво в рецепті нашої паски без яєць з вареним згущеним молоком ви сміливо можете замінити своїм улюбленим, наприклад, мигдальним або вівсяним. Готуйте і радійте весни!
Інгредієнти
- сир 9% – 1,2 кг
- очищені волоські горіхи – 100 г
- імбирне печиво – 200 г
- зацукровані імбир – 100 г
- варене згущене молоко – 1,5-2 банки
- лимон – 1 шт.
- вершки 33% – 250 мл
- мелена кориця – 1/2 ч. Л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте сир для паски. Вистелити марлею, складеною вчетверо. Викладіть в неї сир і накрийте вільними краями. Помістіть друшляк на каструлю. Зверху встановіть вантаж вагою 2-3 кг. Залиште на 4 години. Крок 2
Волоські горіхи для паски насипте рівним шаром на деко і поставте його в розігріту до 160 & deg; C духовку на 10 хвилин. Періодично перемішуйте. Крок 3
горіхи дайте охолонути, потім порубати їх ножем або подрібніть в блендері на низькій швидкості. Імбирне печиво для паски помістіть в щільний пакет і розкришити за допомогою качалки. Перемішайте з горіхами. Крок 4
Зацукрований імбир дрібно наріжте. Сир для паски вийміть з марлі і протріть один або два рази через часте сито. Можна додатково пробити занурювальним блендером. Крок 5
Банки з вареним згущеним молоком відкрийте. Помістіть на гарячу водяну баню і прогрійте, щоб вона стала більш пластичної. Лимон розріжте навпіл і вичавіть сік. Крок 6 Сир для паски перемішайте зі згущеним молоком і лимонним соком. Сливки збийте міксером і з'єднайте з сирною масою. Додайте зацукровані імбир, корицю і перемішайте. Крок 7 Вистеліть плівкою або марлею кілька спеціальних форм (можна навіть 8-12 широких конусоподібних келихів). Рівномірно розкладіть по ним сирну масу і посипте розкришеним печивом з горіхами. Утрамбуйте долонями. Крок 8 Потім затягніть кожну паску харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 24 години. Перед подачею переверніть на тарілку, плівку зніміть. Прикрасьте за бажанням. Корисна порада
Обов'язково вийміть паску з вареним згущеним молоком з холодильника не пізніше ніж за 30 хвилин до подачі. Тоді блюдо придбає правильну пластичність і буде ще смачнішим.
До речі Пасха з вареним згущеним молоком відмінно застигає в холодильнику, тому використання яєць зовсім не потрібно. Крім того, таке блюдо відмінно зберігається в холодильнику протягом святкового тижня. Якщо, звичайно, у вас вистачить сили волі розтягнути задоволення на такий довгий термін!
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!