ТРАДИЦІЙНИЙ ШОТЛАНДСЬКИЙ КЕКС DUNDEE-CAKE

За рецептом Делії Сміт. За словами Делії Сміт, шотландський кекс ідеальний для тих, хто не любить важкі в'язкі кекси і вважає за краще вишукані аромати і легку, помірно кришаться текстуру.

 ТРАДИЦІЙНИЙ ШОТЛАНДСЬКИЙ КЕКС DUNDEE-CAKE

Випічка: пироги, булочки, ватрушки x Інгредієнти

  • 175 г родзинок

На форму 20 см:

  • 150 г масла кімнатної температури
  • 150 г цукру
  • 3 великих яйця
  • 225 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 175 г сушеної журавлини
  • 50 г сушеної вишні
  • 50 г цукатів, дрібно порізаних
  • 2 ст. л. рубленого мигдалю
  • цедра 1 апельсина
  • цедра 1 лимона
  • 50 г очищеного мигдалю
  • 50 мл ароматного алкоголю

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 За 2 дні до випічки замочити цукати і сушені ягоди в алкоголі. Крок 2 Духовку розігріваємо до 170 ° С. Традиційно змащуємо форму маслом, посипаємо сухарями або нетрадиційно – прокладаємо її папером для випічки. Крок 3 Збиваємо масло з цукром. Окремо збиваємо яйця так, щоб обсяг збільшився рази в 3 і поступово втручаємося їх в масляне кришиво. Дуже обережно висипаємо по чуть-чуть борошно, просіяне з розпушувачем. Якщо тісто вийшло круте, додаємо пару столових ложок молока. Крок 4 Намагаємося з найменшими втратами висипати в тісто родзинки, вишню, цедру, цукати, рубаний мигдаль. Якщо мигдаль у вас з шкіркою, спочатку кип'ятимо воду, як закипить – туди мигдаль, кип'ятимо 3 хвилини і тут же перекладаємо в холодну воду. Через хвилин 5 можна знімати шкірку – вона знімається панчохою. Крок 5 Викладаємо тісто у форму. Цілі мигдалини красиво розкладаємо по колу. У Делії Сміт данди-кекс печеться 2 години, у мене випікаючи за 1,5. Охолодити. Дати вистойку 1-2 дня, тільки після цього різати.

0/5 (0 Reviews)