За рецептом Делії Сміт. За словами Делії Сміт, шотландський кекс ідеальний для тих, хто не любить важкі в'язкі кекси і вважає за краще вишукані аромати і легку, помірно кришаться текстуру.
Випічка: пироги, булочки, ватрушки x Інгредієнти
- 175 г родзинок
На форму 20 см:
- 150 г масла кімнатної температури
- 150 г цукру
- 3 великих яйця
- 225 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 175 г сушеної журавлини
- 50 г сушеної вишні
- 50 г цукатів, дрібно порізаних
- 2 ст. л. рубленого мигдалю
- цедра 1 апельсина
- цедра 1 лимона
- 50 г очищеного мигдалю
- 50 мл ароматного алкоголю
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 За 2 дні до випічки замочити цукати і сушені ягоди в алкоголі. Крок 2 Духовку розігріваємо до 170 ° С. Традиційно змащуємо форму маслом, посипаємо сухарями або нетрадиційно – прокладаємо її папером для випічки. Крок 3 Збиваємо масло з цукром. Окремо збиваємо яйця так, щоб обсяг збільшився рази в 3 і поступово втручаємося їх в масляне кришиво. Дуже обережно висипаємо по чуть-чуть борошно, просіяне з розпушувачем. Якщо тісто вийшло круте, додаємо пару столових ложок молока. Крок 4 Намагаємося з найменшими втратами висипати в тісто родзинки, вишню, цедру, цукати, рубаний мигдаль. Якщо мигдаль у вас з шкіркою, спочатку кип'ятимо воду, як закипить – туди мигдаль, кип'ятимо 3 хвилини і тут же перекладаємо в холодну воду. Через хвилин 5 можна знімати шкірку – вона знімається панчохою. Крок 5 Викладаємо тісто у форму. Цілі мигдалини красиво розкладаємо по колу. У Делії Сміт данди-кекс печеться 2 години, у мене випікаючи за 1,5. Охолодити. Дати вистойку 1-2 дня, тільки після цього різати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!