Французький кондитер Грегорі Дуайен пропонує зробити міні-паску у вигляді тістечка. Перший шар – фісташковий бісквіт, другий – ніжний мус із сиру, маскарпоне і рікотти з подрібненими цукатами, а всередині нього захована желейна & nbsp; апельсинова простойка.
Інгредієнти
Для сирно-сирного мусу:
- сир – 290 г
- маскарпоне – 145 г
- сир Рікотта – 430 г
- збиті вершки – 190 г
- сік лимона – 7г
- желатин в пелюстках -19 г
- мед -22 г
- ваніль стручкова -4г
- цукати – 250г
- жовток – 3 шт
- яйця -1 шт
- цукор – 35 г
Для фісташки бісквіта:
- 200 г борошна
- 100 г фісташкової пасти
- 280 г цукру
- 1 ч.л розпушувача
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 120 г питного йогурту
- крапля зеленого барвника (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для бісквіта борошно просіяти, змішати з розпушувачем. В іншій частіше збивати масло кімнатної температури і цукор хвилини 2-3, по черзі додаючи яйця і кожен раз вимішуючи тісто міксером. Додати йогурт, барвник (якщо використовуєте) і перемішати. Крок 2 О третій етапи ввести суху суміш в рідкі інгредієнти. Крок 3 Деко змастити вершковим маслом, присипати борошном, на дно викласти аркуш паперу для випічки. Влити тісто шаром 5 мм. Випікати бісквіт в розігрітій до 160-170 С духовці близько 5 хв. Крок 4 Вийняти бісквіт разом з пергаментом з форми, остудити на решітці. Вирізати з остиглого бісквіта основи для тістечок, загорнути їх в плівку і прибрати в холодильник на 6 годин. Крок 5 Для мусу яйця, жовток і цукор підігріти на водяній бані, безперервно збиваючи вінчиком, таким чином ми пастеризуємо яйця. Крок 6 Желатин замочити, віджати і розтопити в мікрохвильовці. Крок 7 Збити яйця міксером в пухку масу. З'єднати сир, маскарпоне, рикотту, сік лимона, мед, ваніль, розтоплений желатин, збиті яйця, збиті вершки і подрібнені цукати. Крок 8 В капсулу (високу форму) для тістечка викласти бісквіт, на нього – сирний мус, зробивши всередині прошарок з апельсинового джему або м'якоті маракуї. Прибрати тістечка в холодильник години на 3, щоб мус застиг. Крок 9 Прикрасити тістечка на свій смак – цукровими намистинами, цукатами, горіхами, покритими харчовою фольгою і ін. Корисна порада
Для приготування тістечка не обов'язково купувати готову фісташковий пасту. Спробуйте зробити самостійно, це нескладно: несолоним фісташки замочіть в теплій воді, очистіть і подрібніть в блендері або кавомолці.
До речіРецепт надано Грегорі дуайеном, шеф-кондитером кав'ярні & nbsp; Кавоманія.
У великодньому колекції від Грегорі дуайена в кавоманів представлено 6 десертів: великодній торт, паску, торт Тропе, тістечко паска, тістечко ванільне яйце і тістечко яєчня.
< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/pirozhnoe-pasha-b51b9ba.jpg" alt = "ТІСТЕЧКО ВЕЛИКДЕНЬ" />
Великодня колекція від Грегорі дуайена
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!