Сирний ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Паски на сирному тісті відрізняються своїм смаком від звичайних дріжджових. З готового тіста виходить 8 середніх або 16 маленьких (зручно такі пасочки дарувати). Хочу виграти набір кухонних інструментів Nest Plus Skyбренда Joseph Joseph!

сирну ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • борошно 1,2 кг
  • яйця 6 шт.
  • сухі дріжджі 2, 25 ч.л.
  • молоко 250 мл
  • вершкове масло 180 г
  • сир 5% 200 г
  • рослинне масло 1,5 ст.л.
  • ванілін 10 г
  • цукати (родзинки, горіхи) 300 г
  • шафран 1 щіпка (і)
  • сіль 1/2 ч.л.
  • шоколад 50 г
  • вершкове масло 2 ст.л.
  • кольорові посипання 2 ст.л.
  • цукор 500 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для опари підігріти молоко, додати в нього дріжджі, 80 гр борошна і 100 гр цукру. Дати піднятися. Крок 2 Шафран потовкти, додати 1 ст ложку води, змішати. Крок 3 Відокремити жовтки від білків. Жовтки віночком розтерти з цукром, а білки з дрібкою солі збити в міцну піну. Крок 4 В чашу міксера (або будь-яку велику миску) вилити опару, додати протертий через сито сир, розтоплене вершкове масло, жовтки, білки, ванілін, рослинна олія, шафран і сіль. Змішати всі інгредієнти, і замісити тісто (або вручну), всипаючи поступово борошно. Крок 5 Тісто покласти у змащену маслом миску і накрити плівкою або рушником і залишити підніматися на 1-1,5 години. Крок 6 Тісто злегка вимісити і додати в нього цукати, перемішати і залишити на 30 хвилин, також накривши рушником. Крок 7 Підготувати паперові форми для пасок. Крок 8 Тісто, що підійшло обмять руками і розкласти по формах, наповнюючи тестом наполовину. Крок 9 Ще раз дати тісту піднятися вже в формах (хвилин 30-45) і випікати протягом 35-40 хвилин в розігрітій до 180 ° C духовці. Як тільки верх пасок підрум'яниться, накрити форми фольгою, щоб не підгоріли. Перевірити готовність дерев'яною шпажкою. Крок 10 Готові паски остудити і прикрасити розтопленим шоколадом, змішаним з маслом, кольоровими посипаннями.

0/5 (0 Reviews)