Сирний десерт із ШОКОЛАДОМ і цукатами

Насправді це, звичайно, сама справжня & nbsp; паска & ndash; та найсолодша сирна пірамідка, яку ми так прагнемо побачити на великодньому столі & nbsp; поруч з пасками і фарбованими яйцями, тільки шоколадна. Але якщо не робити з неї культу & ndash; то це & nbsp; адже просто дуже смачний сир.

Інгредієнти

  • 1/2 кг хорошого ринкового сиру
  • 150 мл вершків жирністю 35%
  • 4 жовтки
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 3 ст. л. коричневого цукру
  • жменю різних цукатів
  • жменю різних очищених горіхів

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Сир покладіть в друшляк, вистелений декількома шарами марлі або тонким кухонним рушником. Закрийте зверху краями тканини, поставте друшляк в мийку або в якусь ємність, покладіть зверху вантаж вагою 4-5 кг, щоб стекла рідина. Залиште на 4 ч. Потім протріть сир через сито. Крок 2 Цукати і горіхи дрібно порубати. Крок 3 Розітріть жовтки з цукром і какао-порошком. Змішайте з вершками, потім поступово з протертим сиром. Збивайте масу міксером 10 хв. Додайте цукати і горіхи, акуратно перемішайте. Охолодіть (2-3 ч), а перед подачею вийміть, щоб десерт постояв при кімнатній температурі 15-20 хв. До речі

Якщо хочете зробити цей десерт ніжним-ніжним, приготуйте сир самі, це & nbsp; не так вже й складно. Правда, молоко бажано брати свіже & ndash; або, по крайней & nbsp; мере, не стерилізоване, звичайної жирності. У великій каструлі (тільки не & nbsp; емальованому, щоб молоко не пригоріло) змішайте 1,5 л молока і 0,5 л кефіру, поставте на маленький вогонь, нагрійте, але ні в якому разі не кип'ятіть! & Nbsp; Коли стане відділятися блідо-зелена сироватка, пробуйте. Сир повинен & nbsp; загуснути. Тільки пам'ятайте, що не охолоджувався він стає твердіше, тому зніміть
каструлю з вогню трохи раніше, ніж він стане дуже густим. Остудіть і вийміть & nbsp; сирну масу шумівкою. У вас вийде приблизно 0,5 кг домашнього сиру.

0/5 (0 Reviews)