СПАРЖА З ЛИМОННОЇ заправки і часниковий крихти

Зелені пагони спаржі & ndash; одне з перших рослин, урожай яких збирають навесні. Спаржа готується швидко, дуже корисна і смачна. Потрібно лише підібрати правильний соус, який підкреслить її ніжний смак.

Інгредієнти

  • 500 г білої або зеленої спаржі
  • 100 г білого хліба без кірки
  • 2 великих зубчики часнику
  • 4 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Для заправки:

  • 1 середня цибулина шалот
  • сік і цедра 1 невеликого узбецького лимона
  • 4-5 ст. л. оливкового масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 170 ° С. Наріжте хліб скибочками і запечіть на деку до золотистого кольору, 7-10 хв. Натріть часником підсушений хліб, подрібніть в блендері до утворення крихти. Крок 2 Хлібну крихту знову розкладіть на деку, збризніть 1 ст. л. розтопленого масла і запечіть ще трохи, до хрусткого стану. Трохи посоліть крихту. Крок 3 Стебла спаржі очистіть, відламавши жорсткі кінці, збризніть маслом, що залишилося, посоліть, поперчіть і викладіть на застелений пергаментом деко. Запікайте в верхній частині духовки до легкої рум'яної скоринки, приблизно 10 хв. Крок 4 Для заправки очистіть і дрібно наріжте шалот. Змішайте шалот, оливкова олія, лимонний сік і цедру. Приправте сіллю і перцем. На тарілки викладіть спаржу, полийте заправкою, посипте часниковими крихтами.

0/5 (0 Reviews)