Сучасні дієтологи радять їсти рибу як мінімум два рази на тиждень. Особливо жирну, така як форель, сьомга, скумбрія, оселедець, – в ній содержатсяи кислоти Омега – 3, які знижують ризик серцево – судинних захворювань.
Інгредієнти
- 600 г філе сьомги
- 100 г дрібного молодої картоплі
- 1 середня морквина
- 100 г зеленої спаржі
- 100 г брокколі
- 100 мл білого сухого вина
- 1 лимон
- 2 зубчики часнику
- 2 стебла цибулі-порею (тільки зелена частина)
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 2 лаврові листки
- 3 горошини запашного перцю
- сіль, мелений перець за смаком
Для соусу
- 25 г борошна
- 100 мл рибного бульйону (від приготовленої риби)
- 20 г вершкового масла
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1,5 ст. л. каперсів
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
У ємність налийте біле вино, 300 мл холодної води, додайте 1 лавровий лист, запашний перець і чебрець. Крок 2
Розділіть брокколі на суцвіття, моркву наріжте за допомогою Овочечистка тонкою стружкою, картопля розріжте навпіл. Крок 3
Викладіть листя цибулі-порею, кружечки лимона, часник, порубаний у измельчителе. Зверху покладіть рибне філе, посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист. Крок 4 Поставте нижній лоток з овочами на ємність для води, потім верхній лоток з рибою, накрийте кришкою і готуйте 18-20 хв. в СВЧ при потужності 800 Вт. Дайте постояти 5 хв. і залиште, не виливаючи отриманий відвар з ємності для води. Крок 5 Для соусу розтопіть вершкове масло в сковороді діаметром 20 см. Додайте борошно і обсмажте, помішуючи, 3 хв. Влийте рибний бульйон і готуйте до загустіння, 5 хв., Постійно помішуючи соус віночком. Додайте в соус каперси. Крок 6 Викладіть на тарілку філе і полийте соусом. Доповніть блюдо овочами і подавайте до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!