СЬОМГА з овочами ПІД соусом

Сучасні дієтологи радять їсти рибу як мінімум два рази на тиждень. Особливо жирну, така як форель, сьомга, скумбрія, оселедець, – в ній содержатсяи кислоти Омега – 3, які знижують ризик серцево – судинних захворювань.

Інгредієнти

  • 600 г філе сьомги
  • 100 г дрібного молодої картоплі
  • 1 середня морквина
  • 100 г зеленої спаржі
  • 100 г брокколі
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 лимон
  • 2 зубчики часнику
  • 2 стебла цибулі-порею (тільки зелена частина)
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 2 лаврові листки
  • 3 горошини запашного перцю
  • сіль, мелений перець за смаком

Для соусу

  • 25 г борошна
  • 100 мл рибного бульйону (від приготовленої риби)
  • 20 г вершкового масла
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1,5 ст. л. каперсів

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

СЬОМГА З & nbsp; овочами & nbsp; ПІД & nbsp ; соусом

У ємність налийте біле вино, 300 мл холодної води, додайте 1 лавровий лист, запашний перець і чебрець. Крок 2

Розділіть брокколі на суцвіття, моркву наріжте за допомогою Овочечистка тонкою стружкою, картопля розріжте навпіл. Крок 3

СЬОМГА З & nbsp; овочами & nbsp; ПІД & nbsp; соусом

Викладіть листя цибулі-порею, кружечки лимона, часник, порубаний у измельчителе. Зверху покладіть рибне філе, посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист. Крок 4 Поставте нижній лоток з овочами на ємність для води, потім верхній лоток з рибою, накрийте кришкою і готуйте 18-20 хв. в СВЧ при потужності 800 Вт. Дайте постояти 5 хв. і залиште, не виливаючи отриманий відвар з ємності для води. Крок 5 Для соусу розтопіть вершкове масло в сковороді діаметром 20 см. Додайте борошно і обсмажте, помішуючи, 3 хв. Влийте рибний бульйон і готуйте до загустіння, 5 хв., Постійно помішуючи соус віночком. Додайте в соус каперси. Крок 6 Викладіть на тарілку філе і полийте соусом. Доповніть блюдо овочами і подавайте до столу.

0/5 (0 Reviews)