СМАЖЕНИЙ ЛОСОСЬ І ДАВ з сочевиці СО ШПИНАТОМ

Це абсолютно самодостатня їжа, але їй не завадить келих холодного сухого білого вина.

Інгредієнти

  • 600-800 г філе лосося на шкірі
  • 350 г рудої сочевиці
  • 100 г шпинату
  • 2 середніх помідора
  • 2 середні цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 2-3 см кореня свіжого імбиру
  • 7-8 гілочок кінзи
  • оливкова олія
  • по 1 ч. л. насіння зіри, куркуми і паприки
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Залийте сочевицю 2 склянками гарячої води. Шкіру лосося очистіть від луски, розріжте філе на 4 порційних шматка. Посоліть рибу і поперчіть з усіх боків. Крок 2 Очистіть і дрібно наріжте цибулю, часник і імбир. Помідори наріжте дрібними кубиками. Подрібніть стебла кінзи, листочки відкладіть. Крок 3 Нагрійте в невеликому сотейнику з товстим дном трохи масла, покладіть насіння зіри, обсмажуйте 20 сек. Додайте цибулю, часник і імбир, обсмажуйте на середньому вогні 5 хв. Додайте інші спеції, стебла кінзи і помідори, обсмажуйте 5 хв. Крок 4 Додайте сочевицю разом з водою, тушкуйте, помішуючи, до готовності сочевиці, приблизно 15 хв. Крок 5 Коли сочевиця майже готова, покладіть в розігріту на среднесільном вогні сковороду лист пергаменту, налийте трохи оливкового масла, покладіть рибу на шкіру. Смажте, не перегортаючи, рівно 7 хв. Накрийте фольгою, зніміть з вогню, залиште до подачі. Крок 6 У сочевицю додайте шпинат і більшу частину листочків кінзи, посоліть, поперчіть, готуйте, помішуючи, 2 хв. Розкладіть сочевичний дав по тарілках, в центр покладіть рибу скоринкою вгору, посипте кінзою.

0/5 (0 Reviews)