Це абсолютно самодостатня їжа, але їй не завадить келих холодного сухого білого вина.
Інгредієнти
- 600-800 г філе лосося на шкірі
- 350 г рудої сочевиці
- 100 г шпинату
- 2 середніх помідора
- 2 середні цибулини
- 4 зубчики часнику
- 2-3 см кореня свіжого імбиру
- 7-8 гілочок кінзи
- оливкова олія
- по 1 ч. л. насіння зіри, куркуми і паприки
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Залийте сочевицю 2 склянками гарячої води. Шкіру лосося очистіть від луски, розріжте філе на 4 порційних шматка. Посоліть рибу і поперчіть з усіх боків. Крок 2 Очистіть і дрібно наріжте цибулю, часник і імбир. Помідори наріжте дрібними кубиками. Подрібніть стебла кінзи, листочки відкладіть. Крок 3 Нагрійте в невеликому сотейнику з товстим дном трохи масла, покладіть насіння зіри, обсмажуйте 20 сек. Додайте цибулю, часник і імбир, обсмажуйте на середньому вогні 5 хв. Додайте інші спеції, стебла кінзи і помідори, обсмажуйте 5 хв. Крок 4 Додайте сочевицю разом з водою, тушкуйте, помішуючи, до готовності сочевиці, приблизно 15 хв. Крок 5 Коли сочевиця майже готова, покладіть в розігріту на среднесільном вогні сковороду лист пергаменту, налийте трохи оливкового масла, покладіть рибу на шкіру. Смажте, не перегортаючи, рівно 7 хв. Накрийте фольгою, зніміть з вогню, залиште до подачі. Крок 6 У сочевицю додайте шпинат і більшу частину листочків кінзи, посоліть, поперчіть, готуйте, помішуючи, 2 хв. Розкладіть сочевичний дав по тарілках, в центр покладіть рибу скоринкою вгору, посипте кінзою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!