Яке блюдо відразу приходить вам в голову при згадці цієї цар-риби? Швидше за все, фарширована щука, так? Чи не сперечаємося, блюдо дуже смачне, але яке складне! Але ж воно далеко не єдине. Особливо в арсеналі української господарки.
Інгредієнти
- 1 щука вагою приблизно 2 кг
- 600-900 г жирної сметани
- 6-8 ст. л. тертого хрону
- 5 ст. л. вершкового масла плюс ще трохи для змащування
- 1 лавровий лист
- сіль, чорний перець
- молоко для вимочування
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Очистіть щуку від луски, відріжте голову і видаліть нутрощі. Добре промийте рибу під проточною водою, обсушити і наріжте порційними шматками. Крок 2 Покладіть шматки риби в плоску глибоку посудину і залийте молоком. Залиште на 4-6 ч, щоб позбавити щуку від багна запаху. Крок 3 Хрін викладіть в сито і відіжміть (збережіть віджатий сік). У невеликій сковороді розтопіть масло, покладіть хрін і обсмажте на середньому вогні, постійно помішуючи, до блідо-золотистого кольору, приблизно 4 хв. Зніміть з вогню. Крок 4 Змастіть маслом вогнетривку глибоку форму або сковороду з товстим дном, викладіть рибу, посоліть і поперчіть. Викладіть зверху обсмажений хрін і лавровий лист. Крок 5 Змішайте сметану з невеликою кількістю солі і перцю, а також з віджатим з хрону соком. Залийте сметаною рибу і тушкуйте на самому маленькому вогні під кришкою до готовності, приблизно 30 хв. Корисна порада
Якщо ви готуєте в сезон, можете використовувати свіжий корінь хрону & ndash; його потрібно очистити і натерти на дрібній тертці. Свіжий хрін віджимати не потрібно.
Господині на заміткуЦю страву можна приготувати в духовці.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!