Перед вами універсальний рецепт, адже такі шашлички стануть хорошим основною стравою на чотирьох або гарячою закускою на вісьмох.
Інгредієнти
- 500 г філе курячої грудки
- 2 маленьких цукіні або кабачка
- оливкова олія
- сіль
Для маринаду:
- 1 ст. л. оливкового масла
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. яблучного оцту або лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч. л. меду
- 1 ст. л. чорного кунжуту
- сіль, мелений перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 замочіть дерев’яні шпажки в воді на 1 ч. Подрібніть часник і змішайте з 1 ст. л. оливкового масла, соєвим соусом, оцтом і медом, посоліть і поперчіть. Куряче філе наріжте середніми шматочками і покладіть в миску. Залийте маринадом, посипте кунжутом, перемішайте і залиште на 20-30 хв.
Крок 2 Наріжте цукіні тонкими пластинами, приправте сіллю і залиште на 10 хв.
Крок 3 Скачайте смужку цукіні в рол і нанизайте на шпажку, потім нанизайте шматок філе. Таким чином зберіть все шашлички.
Крок 4 Розігрійте сковороду з оливковою олією і обсмажте шашлички по 3-4 хв. з кожного боку на середньому вогні. Готові шашлички перекладайте в каструлю і зберігайте в теплі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!