Шашлички з курки та цукіні

Перед вами універсальний рецепт, адже такі шашлички стануть хорошим основною стравою на чотирьох або гарячою закускою на вісьмох.

Інгредієнти

  • 500 г філе курячої грудки
  • 2 маленьких цукіні або кабачка
  • оливкова олія
  • сіль

Для маринаду:

  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. яблучного оцту або лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. л. меду
  • 1 ст. л. чорного кунжуту
  • сіль, мелений перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 замочіть дерев’яні шпажки в воді на 1 ч. Подрібніть часник і змішайте з 1 ст. л. оливкового масла, соєвим соусом, оцтом і медом, посоліть і  поперчіть. Куряче філе наріжте середніми шматочками і покладіть в миску. Залийте маринадом, посипте кунжутом, перемішайте і залиште на 20-30 хв.

Крок 2 Наріжте цукіні тонкими пластинами, приправте сіллю і залиште на 10 хв.

Крок 3 Скачайте смужку цукіні в рол і  нанизайте на шпажку, потім нанизайте шматок філе. Таким чином зберіть все шашлички.

Крок 4 Розігрійте сковороду з оливковою олією і обсмажте шашлички по 3-4 хв. з кожного боку на середньому вогні. Готові шашлички перекладайте в каструлю і зберігайте в теплі.

0/5 (0 Reviews)