Свіжий, не дуже жирний, дуже оригінальний і корисний салат – в самий раз для ланчу в недільний день. Причому підходить як чоловікам, так і жінкам, його навіть діти з задоволенням їдять.
Інгредієнти
- 4 яйця
- 250 г тонких скибочок бекону
- 2 зубчики часнику
- 4 великих шматка білого хліба
- 400 г свіжих шпинатних листя
- оливкова олія «екстра вірджин»
- селерові насіння
Для заправки:
- 1 середня цибулина шалот
- 8 г селерових насіння
- 50 мл білого винного оцту
- 25 г з гіркою коричневого цукру
- сіль
- мелений чорний перець
- оливкова олія «екстра вірджин»
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для заправки цибулю дуже дрібно наріжте, покладіть в блендер разом з усіма іншими інгредієнтами заправки, крім масла. Збийте до однорідності. Не вимикаючи мотор, тонкою цівкою влийте масло (приблизно 1/2 склянки). Готову заправку перекладіть в мисочку і охолодіть. Крок 2 Яйця залийте гарячою водою, доведіть до кипіння, зніміть з вогню, залиште на 12 хв., Потім акуратно очистіть. Бекон обсмажте з обох сторін у великій сковороді до хрускоту, готові скибочки перекладіть на 1-2 хв, на паперові рушники, потім розкришите. Крок 3 Для тостів дрібно порубати часник. Розігрійте в сковороді 3-4 ст.л. масла з часником, покладіть шматки хліба і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Готуйте тости викладіть на паперові рушники, потім розріжте навскоси навпіл. Крок 4 Шпинат промити, обсушити, видаліть стебла, перемішайте з невеликою кількістю заправки. Розкладіть по тарілках. Зверху покладіть розрізані навпіл яйця, посипте беконом. Присипте невеликою кількістю селерових насіння. Подавайте з тостами і залишилася заправкою окремо. До речі
Цей салат можна зробити теплим, злегка припустити шпинатові листя на сухій сковороді під кришкою на сильному вогні 2-3 хв., А яйця і бекон подавши якомога більше гарячими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!