Листковий салат з куркою можна сміливо назвати двоюрідним братом того самого олів'є, який палко люблять практично всі росіяни. Судіть самі! Відмінність одного від іншого полягає тільки у використанні курки замість м'яса, маринованих огірків замість солоних і свіжого горошку замість консервованого. Решта інгредієнти & mdash; ідентичні. Правда, соус листкового салату з куркою все ж більш вишуканий, ніж традиційний майонез. У цьому випадку він доповнюється гострої гірчицею (нашій рідній, гострої) і каперсами, що ускладнює смак страви і надає йому більш вишуканий відтінок.
Інгредієнти
- 400 г філе курячої грудки без шкіри
- 40 г солі
- 6 картоплин середнього розміру
- 2 моркви
- 3 яйця
- 250 г замороженого зеленого горошку
- 5-6 маринованих огірків-корнішонів
- чорний мелений перець
- 200 мл майонезу (бажано домашнього )
- 1 ч.л. гострої гірчиці
- 1 ст.л. каперсів
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте заправку для листкового салату з куркою. Каперси дрібно наріжте. Майонез змішайте з гірчицею, додайте каперси, перемішайте. Крок 2
Розчиніть 40 г солі в 1 л води. Опустіть курячу грудку і залиште при кімнатній температурі на годину або на кілька годин в холодильнику. Крок 3
Перекладіть курячу грудку в каструлю, залийте 1.5 л холодної води. Доведіть воду до активного кипіння на помірному вогні, вимкніть вогонь, закрийте каструлю кришкою і залиште остигати. Остигнула грудку наріжте тонкими скибочками. Перемішайте з 2-3 ст.ложками заправки. Крок 4
Поки готується грудка , запечіть овочі для листкового салату з куркою. Духовку розігрійте до 180 С. Картоплю і моркву вимийте щіткою, загорніть у фольгу або складіть в пакет для запікання. Запікайте 40-60 хвилин, до готовності моркви. Крок 5
Остудіть і наріжте картоплю і моркву для листкового салату з куркою кубиками зі стороною 5-7 мм. Крок 6
Яйця для салату відваріть круто, остудіть і наріжте кубиками. Таким же чином наріжте мариновані огірки. Крок 7
Зелений горошок для салату, не розморожуючи, бланшуйте 2 хвилини після повторного закипання води, відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Крок 8
Перемішайте овочі з горошком і яйцями, приправте перцем і змішайте з залишилася заправкою. Спробуйте і при необхідності посоліть. Крок 9
Зберіть листковий салат з куркою за допомогою кулінарного кільця: нижній шар – курка, потім основний салат, верхній шар – корнішони. Корисна порада
Такий листковий салат стане ще смачніше, якщо курку для нього не варити, а гарненько обсмажити до рум'яної скоринки і повної готовності або запекти у фользі (більш корисний варіант).
До речіЛистковий салат з куркою можна також подати порційно & mdash; в високих і широких прозорих склянках. Особливо добре такий варіант виглядає на святковому столі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!