Розова паска з варенням

Чи знаєте, як сирна паска називається по-церковнослов’янською?  Млеко огустевшее ! Правда, це тільки в требніку написано, так ніхто не говорить, навіть священно служителі. Пропонуємо вам рецепт простого і смачного. Ця паска виходить дуже красивою, рожевою, не дуже солодкою, з ніжним ароматом завдяки простому малиновому варення.

Інгредієнти

  • 1 кг хорошого не дуже жирного сиру
  • 1,5 склянки малинового варення
  • 150 мл вершків жирністю більше 30%
  • 100 г домашнього вершкового масла
  • 5 жовтків
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • цедра 1 лимона
  • 2 ст. л. малинового лікеру (наприклад, Marie Brizard або Chambord)
  • 2 білки

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Крок 1

РОЗОВАЯ ВЕЛИКДЕНЬ З варенням

Сир покладіть в установлений в мисці друшляк, вистелений полотняною серветкою або декількома шарами марлі, зверху поставте вантаж вагою 5 кг, залиште на 4-6 ч. Віджатий сир протріть через сито (це обов’язково, без цього паска вийде крупитчатая). Крок 2 Варення також протріть через найдрібніше сито, щоб позбутися від кісточок, і міксером збийте з сиром, поступово збільшуючи швидкість, 10 хв. Продовжуючи збивати, додайте вершки, збивайте до однорідності. Крок 3 В іншій мисці до білого розітріть масло, жовтки збийте з цукром. Збийте міксером разом жовтки і масло, 10 хв. З’єднайте олійно-жовткову суміш і сирну, додайте подрібнену цедру і лікер, збивайте 10-15 хв. Крок 4

РОЗОВАЯ ВЕЛИКДЕНЬ З варенням

Білки збийте в стійку в піну. Акуратно додайте до сирної маси, перемішуючи лопаткою знизу вгору. Крок 5

РОЗОВАЯ ВЕЛИКДЕНЬ З варенням

Викладіть паску в пасочницу, застелену марлею. Краї марлі загорніть, щоб закрити дно паски, і поставте в холодильник на 8-10 год. Перед подачею дайте пасці постояти 30 хв. при кімнатній температурі. До речі

Якщо у вас немає спеціальної форми для паски, ви можете викласти масу в горщик для квітів, друшляк або глибоку миску. Рожеву паску можна зробити  і з вишневим варенням. Тоді не використовуйте лимонний сік у вишні досить своєї кислоти, а самі ягоди можете замочити в шеррі-бренді або десертному вини, а потім обсушити і додати в паску.

5/5 (1 Review)