РАВИОЛИ З ЯЙЦЕМ І Рікотту

Хочете здивувати своїх гостей і уславитися віртуозним кулінаром? Тоді приготуйте равіолі з яйцем на нашу рецептом. Але радимо вам зберігати в таємниці начинку, нехай гості самі надрежут тісто і здивуються, як вам вдалося покласти рідкий жовток в равіолі.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 400 г рікотти
  • 5 гілочок базиліка
  • 1/4 склянки тертого пармезану
  • 6 листя шавлії
  • 3-4 пера зеленої цибулі
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. тертої лимонної цедри
  • 1/4 ч. л. сушених пластівців чилі
  • 2 зубчики часнику
  • сіль
  • 1 яйце
  • 8 жовтків

Для подачі:

  • оливкова олія
  • базилік
  • тертий пармезан

Для соусу:

  • 400 г помідорів, консервованих в с/с
  • 120 г копченої грудинки або бекону
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 ст. л. цукру
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

для тіста:

  • 300 г борошна 00 і ще трохи для розкочування тіста
  • 3 яйця
  • 3 жовтки
  • 1/2 год. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 1. Приготуйте тісто для пасти. Просійте борошно гіркою на робочу поверхню і зробіть поглиблення. Розбийте в нього яйця і жовтки, додайте сіль і почніть виделкою замішувати тісто. Продовжуйте місити тісто руками до однорідності. При необхідності додайте трохи борошна. Готове тісто розділити на дві частини, кожну скачайте в кулю, а потім розплющите в диск. Оберніть плівкою і залиште на 1 ч в холодильнику. Крок 2

РАВИОЛИ З ЯЙЦЕМ І Рікотта

2. Для соусу наріжте грудинку маленькими кубиками, очистіть і дрібно порубати часник. Розігрійте в сотейнику оливкову олію на середньому вогні. Покладіть грудинку з часником і смажте, помішуючи, до золотистого кольору, 5-6 хв. Крок 3

РАВИОЛИ З ЯЙЦЕМ І Рікотта

3. Очистіть помідори від шкірки, розімніть і додайте в сотейник. Приправте цукром, посоліть і поперчіть, доведіть до легкого кипіння. Варіть соус 20 хв., До загусання. Крок 4 4. Для начинки дрібно наріжте листя базиліка, шавлії і зелену цибулю. Покладіть в чашу кухонного комбайна всі інгредієнти для начинки, крім жовтків, і змішайте до однорідності. Перекладіть начинку в кондитерський мішок і приберіть в холодильник. Крок 5 5. Розкачайте одну частину тіста в пласт товщиною 4 мм і розріжте на 8 квадратів зі стороною 10 см. Крок 6 6. Покладіть перед собою 4 квадрата, інші прикрийте рушником. У центр кожного квадрата, не доходячи до країв, видавіть по 1/8 частини начинки. На начинку покладіть жовток. Крок 7

РАВИОЛИ З ЯЙЦЕМ І Рікотта

7. Змастіть краї тіста водою за допомогою пензлика. Накрийте начинку залишилися квадратами, притисніть тісто по краях і навколо начинки. За допомогою формочки діаметром 10 см виріжте круглі равіолі. Готові равіолі викладайте на дошку, присипану борошном грубого помелу або манкою. Так само приготуйте равіолі з другої частини тесту. Крок 8

РАВИОЛИ З ЯЙЦЕМ І Рікотта

8. У широкій каструлі закип'ятіть воду, посоліть і відваріть равіолі до готовності, 4 хв. Паста повинна зваритися, а жовток залишитися рідким. Поки вариться паста, підігрійте соус. Крок 9 9. Викладіть на тарілку трохи томатного соусу. Шумівкою акуратно дістаньте равіолі, дайте трохи стекти воді і перекладіть на соус. Збризніть равіолі оливковою олією і посипте пармезаном. Додайте листя базиліка і відразу ж подавайте.

0/5 (0 Reviews)