Хочете здивувати своїх гостей і уславитися віртуозним кулінаром? Тоді приготуйте равіолі з яйцем на нашу рецептом. Але радимо вам зберігати в таємниці начинку, нехай гості самі надрежут тісто і здивуються, як вам вдалося покласти рідкий жовток в равіолі.
Інгредієнти
Для начинки:
- 400 г рікотти
- 5 гілочок базиліка
- 1/4 склянки тертого пармезану
- 6 листя шавлії
- 3-4 пера зеленої цибулі
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ч. л. тертої лимонної цедри
- 1/4 ч. л. сушених пластівців чилі
- 2 зубчики часнику
- сіль
- 1 яйце
- 8 жовтків
Для подачі:
- оливкова олія
- базилік
- тертий пармезан
Для соусу:
- 400 г помідорів, консервованих в с/с
- 120 г копченої грудинки або бекону
- 3 зубчики часнику
- 1/2 ст. л. цукру
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
для тіста:
- 300 г борошна 00 і ще трохи для розкочування тіста
- 3 яйця
- 3 жовтки
- 1/2 год. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 1. Приготуйте тісто для пасти. Просійте борошно гіркою на робочу поверхню і зробіть поглиблення. Розбийте в нього яйця і жовтки, додайте сіль і почніть виделкою замішувати тісто. Продовжуйте місити тісто руками до однорідності. При необхідності додайте трохи борошна. Готове тісто розділити на дві частини, кожну скачайте в кулю, а потім розплющите в диск. Оберніть плівкою і залиште на 1 ч в холодильнику. Крок 2
2. Для соусу наріжте грудинку маленькими кубиками, очистіть і дрібно порубати часник. Розігрійте в сотейнику оливкову олію на середньому вогні. Покладіть грудинку з часником і смажте, помішуючи, до золотистого кольору, 5-6 хв. Крок 3
3. Очистіть помідори від шкірки, розімніть і додайте в сотейник. Приправте цукром, посоліть і поперчіть, доведіть до легкого кипіння. Варіть соус 20 хв., До загусання. Крок 4 4. Для начинки дрібно наріжте листя базиліка, шавлії і зелену цибулю. Покладіть в чашу кухонного комбайна всі інгредієнти для начинки, крім жовтків, і змішайте до однорідності. Перекладіть начинку в кондитерський мішок і приберіть в холодильник. Крок 5 5. Розкачайте одну частину тіста в пласт товщиною 4 мм і розріжте на 8 квадратів зі стороною 10 см. Крок 6 6. Покладіть перед собою 4 квадрата, інші прикрийте рушником. У центр кожного квадрата, не доходячи до країв, видавіть по 1/8 частини начинки. На начинку покладіть жовток. Крок 7
7. Змастіть краї тіста водою за допомогою пензлика. Накрийте начинку залишилися квадратами, притисніть тісто по краях і навколо начинки. За допомогою формочки діаметром 10 см виріжте круглі равіолі. Готові равіолі викладайте на дошку, присипану борошном грубого помелу або манкою. Так само приготуйте равіолі з другої частини тесту. Крок 8
8. У широкій каструлі закип'ятіть воду, посоліть і відваріть равіолі до готовності, 4 хв. Паста повинна зваритися, а жовток залишитися рідким. Поки вариться паста, підігрійте соус. Крок 9 9. Викладіть на тарілку трохи томатного соусу. Шумівкою акуратно дістаньте равіолі, дайте трохи стекти воді і перекладіть на соус. Збризніть равіолі оливковою олією і посипте пармезаном. Додайте листя базиліка і відразу ж подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!