За основу взято рецепт польського паски. Тесту у мене вийшло трохи більше, ніж моя єдина форма, тому із залишків тіста я випекла невеликий пасочку в формі з фольги і використовувала його як другий ярус, а паска оформила як торт. Тісто готового паски нагадує здобний кекс.
паска x Інгредієнти
- 500 г борошна
- 30 г дріжджів
- 120 г цукру
- 1 стакан теплого молока
- 375 г вершкового масла
- 1/2 ч. Л. солі
- натерта цедра 1/2 лимона
- натерта цедра 1/2 апельсина
- 5 яєць
- 150 г родзинок
- 350 мл вершків жирністю 35%
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. рубаних фісташок
- 100 г рубаного мигдалю
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 борошно просіяти в миску і зробити по центру лунку. Розкришити в лунку дріжджі і розвести теплим молоком з невеликою кількістю цукру і борошна. Накрити миску і поставити на 20 хвилин підходити. Крок 2 Коли опара підійде, додати розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, цедру лимона і апельсина і вимісити тісто. Ізюм промити, додати в тісто і ще раз перемішати. Крок 3 Форму змастити маслом і присипати борошном. Тісто викласти в форму і залишити підходити на 30 хвилин. Духовку розігріти до 200 градусів. Як паску підійде випікати його близько 40 хвилин. Крок 4 Готову паску остудити у формі, а потім викласти на тарілку. Вершки збити з цукром до стану крему. Паска покрити вершками, прикрасити мигдалем і фісташками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!