Міф про створення пастьера наполетана, неаполітанського пасхального пирога, & mdash; самий що ні на є прекрасний. Згідно з ним, одного разу люди почули голос однієї з сирен, що мешкали біля берегів південної Італії, захопилися і вирішили віддячити співачку дарами. Для цього до моря прийшли сім найкрасивіших дівчат і принесли борошно, рикотту, яйця, пшеницю, лимони, сироп з апельсинових квітів, цукор і дущістие прянощі. Сирена з вдячністю прийняла все це і відправила богам. Ті ж змішали все продукти, і на світ з'явився пастьера наполетана, неаполітанський великодній пиріг. Але якщо відволіктися від легенди, то кажуть, що рецепт цієї випічки був винайдений після прийняття християнства, в одному з численних монастирів Неаполя. Пиріг пастьера наполетана донині традиційно готують в Італії напередодні Великодня, справедливо вважаючи, що саме таке блюдо гідно бути на столі в & laquo; свято свят & raquo ;.
& nbsp;
Інгредієнти
- < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> борошно – 300-350 г + 3 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л. без верху
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 130 г цукру
- вершкове масло – 180 г плюс для форми
- яйця – 3 шт.
- натерта цедра апельсина – 1 ст. л.
- лимонні цукати – 2 ст. л.
- кориця мелена – 1/4 ч. л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> ринковий м'який сир (в оригіналі – сир Рікотта) – 500 г
Для крему:
- жовток яєчний – 4 шт.
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- молоко – 250 мл
- ванільний цукор – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати тісто пирога. Борошно просіяти з розпушувачем і дрібкою солі. Додати 40 г цукру, 120 г охолодженого і нарізаного шматочками вершкового масла. Розтирати, поки суміш не буде нагадувати хлібні крихти. Вбити 2 яйця, перемішати. Вимішувати тісто не менше 7 хв. Розділити на 2 частини, загорнути кожну в плівку і поставити в холодильник на 1 ч. Крок 2
Приготувати крем пирога. Розтерти в сотейнику 2 жовтки з половиною цукру, що залишився. Збиваючи, додати крохмаль і залишилися 3 ст. л. муки. Не припиняючи збивати, влити гаряче молоко. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння, готувати 1 хв. Зняти з вогню, додати ванільний цукор і вершкове масло. Накрити і дати охолонути. Крок 3
сир збити міксером з цукром, що залишився. Продовжуючи збивати, додати остиглий крем і решту 2 жовтки. Додати терту апельсинову цедру, цукати, корицю. Крок 4
Розкачати одну частину тіста пирога в коло діаметром на 5-6 см більше, ніж діаметр вашої форми. Викласти тісто в змащену маслом форму, закривши дно і бортики, і поставити в холодильник на 10 хв. Ложкою викласти на охолоджене тісто начинку. Крок 5
Розкачати другу частину тіста в коло трохи більшого діаметра, ніж розмір форми. Викласти його на лист пергаменту, злегка змастити 1 збитим яйцем і нарізати на 10 смужок шириною 2,5 см. Крок 6
розкласти смужки «гратами» на поверхню пирога. Защипати краї. Змастити збитим яйцем. Поставити пиріг в розігріту до 180 ° С духовку на 1 год 30 хв. Через 50 хв. накрити зверху листом фольги. Дати готовому пирогу трохи охолонути у формі, потім вийняти з духовки. Дати охолонути до кімнатної температури, потім переставити в холодильник на 2 ч. Корисна порада
Неаполітанський великодній пиріг обов'язково повинен провести в холодильнику пару годин. А краще і всю ніч! Після такої процедури смак пирога стане особливо виразним, а текстура & mdash; щільною і ніжною.
До речі
Якщо крем для неаполітанського пасхального пирога вийшов з грудочками, просто протріть його через найдрібніше сито. А щоб уникнути такої проблеми, безперервно помішуйте масу в процесі її приготування.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!