Панна-котта ніжний вершковий десерт. А якщо панна котту урізноманітнити смачною апельсинової карамеллю і хрусткою крихтою-це буде ще смачніше. Рецепт цей я побачила в соціальних мережах у дівчини живе в Італії, в її описі рецепта було зазначено, що такий десерт панна-котто з карамеллю і штрейзелем придумав відомий італійський кондитер Лука Монтерсіно. Так це чи ні я не знаю, але смачно неймовірно.
Зимові блюда з цитрусовими x Інгредієнти
- сік апельсина 100 мл
- цедра апельсина (з гіркою) 1 ч. л.
- цукор (120г + 70 г) 190 г
- сіль 2 щіпки
- молоко 75 мл
- вершки жирні 400 мл
- стручок ванілі 1 шт.
- желатин листовий 6 г
- ром (по бажанням) 30 мл
- борошно рисове 30 г
- борошно мигдальна 15 г
- масло вершкове 15 г
- цукрова пудра 10 г
- кориця мелена 1 щіпка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У каструлю з товстим дном насипати 120 г цукру. Дати йому розчинитися не перемішуючи! Можна нахиляти каструлю в одну і іншу сторону, щоб цукор рівномірно розподілявся по дну. Цукор повинен розчинитися сам. Вогонь середній. Тепер ПО ТРОХИ додати ГОРЯЧИЙ апельсиновий сік. Будьте уважні! Сік почне піниться і бризкати. Перемішати карамель. Не переживайте якщо цукор згорнеться в клубок. Продовжувати заважати на невеликому вогні до того, як цукор повністю розчиниться в соку, приблизно хвилин 5-6. Вимкнути вогонь, додати цедру і 1 шепотку солі в карамель. Крок 2
Дати карамелі трохи охолонути і наповнити дно стаканчиків нею. У мене пішло по 2 столові ложки карамелі на порцію. Пам'ятати, що необхідно залишити трохи карамелі для верху. Поставити форми з карамеллю в холодильник. Крок 3
У каструльку з товстим дном налити половину вершків і молока. Стручок ванілі розрізати і зішкребти ножем насіння, додати їх до вершків і молока. Додати 70 г цукру, довести до кипіння. Зняти з вогню. У холодній воді замочити листи желатину. Віджати їх і додати в гарячі вершки. Перемішати добре, щоб розчинився желатин. Додати залишок вершків і молока, ром. Перемішати. Крок 4
Дістати стаканчики з карамеллю і налити панну котту. Не потрібно наливати до краю, пам'ятайте що зверху буде тонкий шар карамелі і штрейзель. Надіслати стаканчики в холодильник на 3-4 години. Крок 5
Для штрейзеля змішати цукрову пудру, борошно миндальную і рисову, 1 щіпку солі, корицю, додати масло вершкове і перетерти в крихту. На деко застелений пекарської папером викласти штрейзель і запікати в розігрітій до 160 градусів духовці до рум'яного, близько 10-12 хв. Часу можливо знадобитися і менше. Тому потрібно стежити за випіканням і не відходити від духовки. Коли штрейзель охолоне покришити його на дрібні шматочки. Крок 6
Дістати стаканчики з десертом з холодильника, що залишилася карамель німого підігріти, але не до гарячого. Залити карамеллю зверху панна котту і посипати штрейзелем.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!