Останнім часом олександрійський паску на топленому молоці став неймовірно популярний у господинь, які готують великодній випічку своїми руками. Секрет успіху простий: процес розподіляється на два дні (вірніше, на вечір одного і першу частину іншого), тому проходить менш напружено, ніж зазвичай. Ви ставите опару на ніч, а вранці додаєте в неї борошно і чекаєте підйому тесту, який відбувається досить швидко. Другий вистоювання просто не потрібно: тісто відразу розкладається за формами і буквально через півгодини-годину відправляється в духовку. Зручно! А ще олександрійський паску відрізняється дуже приємним смаком, завдяки використанню топленого, а не звичайного молока. Спробуйте і поділіться з нами своїми враженнями!
& nbsp;
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
Для опари:
- вершкове масло – 250 г
- цукор – 500 г
- яйця – 5 шт.
- жовтки – 2 шт.
- свіжі дріжджі – 75 г
- пряжене молоко – 500 мл
Для тіста:
- родзинки – 100 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- коньяк – 1 ст. л.
- борошно – 1-1,25 кг
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Увечері приготуйте опару олександрійського паски. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин, щоб воно стало м'яким. Крок 2 Яйця і жовтки для опари паски злегка збийте вінчиком з цукром. Додайте м'яке вершкове масло. Збийте ще раз. У теплому топленому молоці розпустіть розкришені дріжджі. Крок 3 Влийте дріжджову суміш в яєчно-масляну. Ретельно перемішайте. Накрийте ємність з опарою паски чистим рушником і залиште в теплому місці на 8-12 годин (на ніч). Крок 4 Вранці родзинки вимийте і залийте теплою водою. Залиште на 15 хвилин, потім відіжміть і обсушити. Додайте його в опару разом з сіллю, ванільним цукром і коньяком. Перемішайте. Всипте борошно і ретельно вимісити тісто паски. Щоб воно не липло до рук, періодично змащуйте їх олією. Крок 5 Коли тісто паски буде відставати від стінок ємності, накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці для вистоювання до збільшення обсягу вдвічі. Це може зайняти годину-півтора. Крок 6 Тісто паски обомніте і розкладіть по формах, заповнюючи їх не більше ніж на третину. Дайте піднятися так, щоб до країв залишалося не менше 2 см. Випікайте близько 50 хвилин при 180 ° C. Корисна порада
Якщо для випікання пасок ви використовуєте не паперові, а звичайні форми, вистелити їх дена промасленим кулінарним пергаментом і подпиліть борошном. В цьому випадку витягувати готові вироби буде значно зручніше.
До речі Олександрійський паску стане ще більш ароматним, якщо родзинки для тесту ви замочіть в ромі або коньяку на кілька годин. Можна зробити це паралельно з опарою і залишити сухофрукти в алкоголі на ніч.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!