Цей паску пекла на Пасха ще моя бабуся. Людина вона була глибоко віруюча і навіть за радянської влади щороку бабуля фарбувала яйця, варила Пасха, пекла ці чудові паски. Вони прекрасно зберігаються, чи не черствіють майже місяць (хоча рідко доживають до такої & quot; старості & quot;.
паска x Інгредієнти
- борошно 1 кг
- молоко 1,5 ст.
- яйця 6 шт.
- масло або маргарин 300 г
- цукор 1,5 ст.
- дріжджі 40-50 г або сухі 11 г
- сіль 3/4 ч. л.
- родзинки 150 г
- цукати 50 г
- мигдаль дрібно нарізану 50 г
- ванільний цукор 1 упаковка
- кардамон, мускат за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 У теплому молоці розчинити дріжджі, додати половину борошна, розмішати, щоб не було грудок і поставити в тепле місце до збільшення опери вдвічі. Крок 2 В опару додати сіль, 5 яєчних жовтків, стертих в піну з ванільним і звичайним цукром, масло, спеції; Все перемішати, додати збиті в піну білки (6 шт.) І решту борошна. Тісто має бути не дуже густим, але добре вимішати і вільно відставати від стінок посуду. Накрити і залишити для бродіння. Крок 3 Коли тісто збільшиться в 2 рази, додати родзинки, цукати, нарізані кубиками, дрібно нарізану мигдаль. Тісто викласти у форми. Форми готувати так: дно покрити промасленим з двох сторін папером, боки змастити маслом і обсипати сухарями. Для більш пишного паски наповнювати на 1/3, для більш щільного – на 1/2. Накрити рушником і дати піднятися до 3/4 висоти форми. Верх змастити жовтком. Крок 4 Випікати при 190 градусах 50-60 хв. до сухої сірники. Щоб верх не підгорів, після зарумянивания накрити пасочки кружками мокрого паперу. (Можливо, не знадобиться) Після охолодження паску прикрасити глазур'ю, цукатами, горіхами і т.д.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!