Перевага цього рецепта полягає в тому, що основну роботу можна зробити напередодні і скоротити тим самим до мінімуму час стояння у жаровні. М'ясо, приготоване таким чином, має дивний ароматом.
Інгредієнти
- ніжка баранчика вагою 1,8-2 кг
- сіль, мелений чорний перець
- рослинне масло для змазування
для маринаду:
- 1 стакан оливкового масла «екстра вірджин»
- сік 3 лимонів
- 1 маленька червона цибулина
- невеликий пучок чебрецю
- невеликий пучок розмарину
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Видаліть з ніжки баранчика обтягуючий її тонку плівку і надлишки жиру. Ніжку поперчіть і посоліть. Крок 2 Для маринаду подрібніть цибулю, крупно наріжте листочки чебрецю і розмарину (стебла не знадобляться). Змішайте сік 3 лимонів з оливковою олією, цибулею і зеленню. Посоліть, поперчіть і поставте в холодильник на 8-10 год. Крок 3 Вийміть ніжку з холодильника, дайте «відігрітися», 1 ч, потім покладіть на деко і поставте в розігріту до 200 ° С духовку. Запікайте 50-70 хв. (В залежності від ваги), час від часу поливаючи маринадом. Крок 4 Викладіть баранячу ніжку на добре розігріту і змащену рослинним маслом грати і смажте 15-20 хв., Час від часу перевертаючи і змащуючи маринадом. Крок 5 Щоб соки в засмаженої баранячої ніжці розподілилися рівномірно, закрийте її фольгою, залиште в теплому місці на 15 хв. і тільки потім наріжте. До речі
Подавайте ніжку з помідорами, запеченими по-провансальски
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!