НІМЕЦЬКИЙ КЕКС на дріжджах із заварним кремом

Цей традиційний німецький дріжджовий кекс, наповнений ванільним заварним кремом, варто зусиль! Смачний і незвичайний.

НІМЕЦЬКИЙ КЕКС на дріжджах із заварним кремом

Інгредієнти

  • 350-400 г борошна
  • 3 яйця
  • 140 мл молока
  • 85 г вершкового масла кімнатної температури + ще трохи для змащування кексу
  • 60 мл меду
  • 1 ч. Л. мигдалевого екстракту або 2 ст. л. мигдалевого лікеру
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі

Для верхнього покриття:

  • 100 г пелюсток мигдалю
  • 85 г вершкового масла
  • 75 г цукру
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. вершків жирністю 33-35%
  • щіпка солі

Для крему:

  • 375 мл молока
  • 1 стручок ванілі
  • 4 великих жовтка
  • 100 г коричневого цукру Демерара
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 180 мл вершків жирністю 35%
  • 100 г цукрової пудри

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 1. Змішайте в & nbsp; вимірному глечику яйця, мед, екстракт мигдалю (або мигдальний лікер) і & nbsp; тепле молоко. Крок 2 2. Просійте 350 & nbsp; г & nbsp; борошна в & nbsp; чашу міксера і & nbsp; змішайте з & nbsp; дріжджами і & nbsp; сіллю. Увімкніть міксер на низьку швидкість і & nbsp; потроху вливайте молочну суміш. Якщо тісто вийде дуже рідким, додайте ще трохи борошна. Крок 3

НІМЕЦЬКИЙ КЕКС НА дріжджі із заварним кремом

3. Невеликими порціями почніть додавати в & nbsp; тісто вершкове масло, стежачи за тим, щоб воно добре поєднувалося. Вимішуйте тісто 10 & nbsp; хв., Поки воно не стане гладким, блискучим і & nbsp; еластичним. Прикрийте чашу кришкою або плівкою і & nbsp; залиште тісто для & nbsp; підходу в & nbsp; теплому місці на 1,5-2 ч. Крок 4 4. Змастіть високу круглу форму діаметром 22 & nbsp; см маслом. На дно покладіть коло з пергаменту. Тісто, що підійшло перекладіть на злегка подпиленний борошном робочу поверхню, трохи обомніте. Зберіть тісто в & nbsp; куля і & nbsp; перекладіть в & nbsp; підготовлену форму. Прикрийте плівкою і & nbsp; залиште для підйому на 45 & nbsp; хв. Крок 5 5. Для покриття змішайте всі інгредієнти, крім мигдалю, в & nbsp; сотейнику і & nbsp; доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 5 & nbsp; хв., Часто помішуючи, поки суміш не стане трохи темніше. Зніміть з & nbsp; вогню і & nbsp; додайте мигдаль, трохи остудіть. Крок 6

НІМЕЦЬКИЙ КЕКС НА дріжджі із заварним кремом

6. Розігрійте духовку до 180 & nbsp; ° C. Викладіть мигдальне покриття на кекс, поставте форму на деко і & nbsp; випікайте 35-45 хв. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Крок 7

НІМЕЦЬКИЙ КЕКС на дріжджах із заварним кремом

7. Готовий кекс остудіть в & nbsp; формі, а & nbsp; потім акуратно дістаньте. Залиште мінімум на 2 & nbsp; ч, а & nbsp; краще на ніч. Розріжте кекс на 3 & nbsp; частини по висоті. Крок 8 8. Для крему розріжте ваніль і & nbsp; вишкребіть насіння, змішайте з & nbsp; молоком в сотейнику і & nbsp; доведіть до & nbsp; кипіння. У мисці змішайте жовтки з & nbsp; цукром, борошном і & nbsp; крохмалем, додайте 2-3 & nbsp; ст. л. гарячого молока, кожен раз добре перемішуючи. Влийте все молоко тонкою цівкою в & nbsp; жовткова суміш, перемішайте, а потім поверніть суміш в & nbsp; сотейник. Поставте на & nbsp; вогонь, знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть на & nbsp; повільному вогні 4-5 хв., Поки суміш не загусне. Перелийте крем в & nbsp; миску, накрийте поверх крему харчовою плівкою і & nbsp; повністю остудіть. Приберіть в & nbsp; холодильник мінімум на 2 & nbsp; ч. Крок 9

НІМЕЦЬКИЙ КЕКС НА дріжджі із заварним кремом

9. Збийте вершки з & nbsp; цукровою пудрою до жорстких піків і & nbsp; змішайте з & nbsp; заварним кремом. У & nbsp; вас повинен вийти ніжний крем, добре зберігає форму. Крок 10 10. Наповніть кремом кондитерський мішок і & nbsp; по спіралі викладіть крем на нижній і & nbsp; середній коржі. Покладіть коржі один на інший, перемістіть кекс на блюдо і & nbsp; подавайте до & nbsp; столу.

0/5 (0 Reviews)