Ця страва створено спеціально для тих, хто ніяк не може визначитися, який кисіль він любить більше фруктовий або молочний.
Інгредієнти
- 2 склянки молока
- 250 г ягідного асорті (вишня, малина, полуниця, чорниця), можна суміш заморожених ягід
- 1 яблуко або груша
- 4 – 5 ст. л. цукру
- 2,5 ст. л. картопляного крохмалю
- 1,4 ч. л. тертої лимонної цедри (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Змішайте 1/2 склянки холодного молока з 1,5 ст. л. крохмалю. Решту молока налийте в сотейник і доведіть до кипіння, додайте 1,5-2 ст. л. цукру і розмішайте. Тонкою цівкою влийте розведений крохмаль і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть кисіль на слабкому вогні 5 хв. і зніміть з вогню. Додайте лимонну цедру.
Крок 2 В цей же час очистіть і наріжте яблуко або грушу маленькими кубиками, додайте ягоди, влийте 2 склянки води і доведіть до кипіння. Варіть 10 хв., Додайте цукор за смаком. Розведіть крохмаль, що залишився в 1/2 склянки холодної води і тонкою цівкою влийте в сотейник з ягодами. Варіть, помішуючи, 5 хв.
Крок 3 Процідіть молочний кисіль і перелийте в креманки. Потім налийте фруктовий кисіль. Подавайте кисіль теплим або повністю охолодженим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!