МОЛОЧНО-ФРУКТОВИЙ КИСІЛЬ

Ця страва створено спеціально для тих, хто ніяк не може визначитися, який кисіль він любить більше фруктовий або молочний.

Інгредієнти

  • 2 склянки молока
  • 250 г ягідного асорті (вишня, малина, полуниця, чорниця), можна суміш заморожених ягід
  • 1 яблуко або груша
  • 4 – 5 ст. л. цукру
  • 2,5 ст. л. картопляного крохмалю
  • 1,4 ч. л. тертої лимонної цедри (за бажанням)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішайте 1/2 склянки холодного молока з 1,5 ст. л. крохмалю. Решту молока налийте в сотейник і доведіть до кипіння, додайте 1,5-2 ст. л. цукру і розмішайте. Тонкою цівкою влийте розведений крохмаль і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть кисіль на слабкому вогні 5 хв. і зніміть з вогню. Додайте лимонну цедру.

Крок 2 В цей же час очистіть і наріжте яблуко або грушу маленькими кубиками, додайте ягоди, влийте 2 склянки води і доведіть до кипіння. Варіть 10 хв., Додайте цукор за смаком. Розведіть крохмаль, що залишився в 1/2 склянки холодної води і тонкою цівкою влийте в сотейник з ягодами. Варіть, помішуючи, 5 хв.

Крок 3 Процідіть молочний кисіль і перелийте в креманки. Потім налийте фруктовий кисіль. Подавайте кисіль теплим або повністю охолодженим.

5/5 (1 Review)