Дуже смачні пасочки виходять!
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
- молоко-300мл
- сухі дріжджі – 22 гр
- сметана-200 гр
- яйця – 5 шт
- масло вершкове-200 гр
- цукор-400 гр
- борошно-5 склянок
- цедра 0.5 лимона
- сіль -0.5 ч.л.
- ванілін -0.5 ч.л.
- разрихлітель- 20гр
- коньяк-3 ст.л
- родзинки-400 гр
- для меренги: цукор 200 гр
- вода-75 гр
- білки-100гр (приблизно від 3-х яєць)
- Все що вважаєте за потрібне для прикраси
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Перед сном. Беремо 300 мл молока, розводимо в ньому 22 гр сухих дріжджів, додамо сметану 200 мл (в яку додамо цедру, ванілін), вбиваємо 5 яєць, вершкове масло 200гр, і 400 гр цукру. Ми залишаємо на всю ніч. Підніматися нічого не будет !!! Крок 2 Вранці. Додати в просіяне борошно розпушувач, спочатку візьмемо три склянки борошна. Далі додамо в тісто коньяк, сіль і ванілін. Далі додаємо борошно так, щоб тісто не було крутим. Коли тісто стане однорідним, додамо родзинки. Швидко перемішати. І відразу розкладемо по формах. Форму заповнимо на одну третину. Крок 3 Тепер формочки ставимо в тепло і чекаємо дві години. Розігріваємо духовку до 180 градусів і акуратно, намагаючись не струсити, переносимо в духовку. випікаємо хвилин 25-30. Крок 4 Готуємо італійську меренге. З води 75 мл і цукру 200 гр треба зварити сироп. Нагріваємо його до 117-120 гр. В цей час збиваємо білки. І не вимикаючи міксер, поступово вливаємо тоненькою цівкою гарячий сироп. Збиваємо до щільної маси блискучою. Меренга готова! Крок 5 Тепер можна прикрасити паски. Краще взяти кондитерський шприц. Можна акуратно ложкою розподілити. Я додавала барвник харчові. Прикрашала трояндочками з цукрової мастики. Робила прикраси з карамелі. Корисна порада
Випікати краще в паперовій формі.
Господині на заміткуПаска дуже ніжний. Не чіпайте його до повного охолодження !!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!