Лосось хороший в будь-якому вигляді. Власної засолювання – особливо. Приготуйте побільше зеленого запашного масла, яке буде потрібно для цього блюда. З ним відмінно подавати рибу, пасту, запечена картопля і різотто.
Інгредієнти
- 380 г філе лосося
- 150 г солі
- 15 г цукру
- 3 г свіжомеленого чорного перцю
Для зеленого масла:
- 90 г кропу
- 120 г петрушки
- 150 мл оливкової олії
Для подачі:
- 180 г сирного сиру
- 1 середній огірок
- 1 пучок шніт-цибулі
- 30 г насіння льону
- 15 г зернової гірчиці
- листочки тархуна
- чорна сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для засолювання лосося змішайте сіль, цукор і чорний перець. Натріть цією сумішшю рибу. Перекладіть в контейнер і приберіть в холодильник на 3-5 ч. Крок 2 Обсушіть рибу від маринаду паперовими рушниками. Наріжте тонкими довгими скибочками. Крок 3 Для зеленого масла петрушку бланшуйте в гарячій воді, 10 сек. Обсушити паперовими рушниками. Подрібніть в блендері разом з кропом і оливковою олією до однорідності. Приберіть в холодильник на 30 хв. Процідіть. Крок 4 Огірок наріжте тонкими шматочками. Перекладіть в крижану воду. Крок 5 На тарілки розкладіть сир невеликими гірками. На нього – рибу і огірки. Посипте дрібно нарізаним шніт-цибулею, зерновий гірчицею і насінням льону. Прикрасьте листям тархуна, чорної сіллю і зеленим маслом. До речі
Рецепт надано Максимом Рибаковим, шеф-кухарем, консультантом і дослідником російської кухні.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!