Смачна пишна плетінка сподобається Вашим домочадцям!
Така різна Пасха x Інгредієнти
- тісто: Тепле молоко – 150 мл
- сухі дріжджі – 1 ч.л.
- яйце -1 шт
- цукор – 2 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- вершкове масло – 50 гр.
- ванілін на кінчику ножа
- рослинне масло – 3 ст.л.
- пшеничне борошно – 2, 5 склянки
- макова начинка: мак – 150 гр.
- молоко – 250 мл
- цукор – 250 г.
- вершкове масло – 30г.
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 З молока, дріжджів, 2-х чайних ложок цукру і 2-х столових ложок борошна зробити рідку опару. Залишити її на 10-15 хвилин. Розпустити вершкове масло до консистенції сметани, додати яйце і цукор, ретельно перемішати. Додати рослинне масло і ваніль, розмішати. Вилити суміш в опару, поступово підсипаючи просіяне борошно, замісити м'яке тісто. Перекласти його в змащену олією миску, накрити і залишити в теплі. Крок 2 Молоко закип'ятити. Додати мак (його потрібно ретельно змолоти) і проварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити. Злити молоко і віджати мак. Додати розм'якшене вершкове масло і цукор. Все ретельно перемішати. Тісто розділити на три частини. Кожну частину тонко розкачати. Розкласти мак по всій поверхні кожного шару і згорнути в рулет. Крок 3 Змастити плетінку збитим жовтком з молоком. Посипати маком. Випікати при температурі 200 градусів близько 40 хвилин до сухої зубочистки. Крок 4 Приємного апетиту!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!