Приготування маффинов & ndash; захоплююча гра. Якщо зрозуміти принцип, можна придумати безліч цікавих варіантів. Важливо пам'ятати, що & laquo; суха & raquo; і & laquo; мокра & raquo; суміші готуються окремо, а потім дуже швидко змішуються. Вимішувати тісто не можна & ndash; маффіни стануть гумовими.
Інгредієнти
Для рідкої суміші:
- 250 мл кефіру або рідкого йогурту
- 100 г вершкового масла
- 1 стакан цукру
- 2 яйця
- 150 г малини
- 100 г сиру
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. Л. натертої цедри лайма
- 1 ч. л. соку лайма
Для сухої суміші:
- 280 г пшеничного борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. соди
- 1/8 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180 ° С. Підготуйте формочки: силіконові збризніть водою, металеві прокладете паперовими вставками або змастіть маслом. Змішайте сир з цукром, соком і цедрою лайма. Крок 2
Розтопіть вершкове масло і злегка остудіть. Приготуйте «мокру» суміш: в мисці змішайте йогурт, цукор і яйця до повного розчинення цукру, влийте розтоплене масло. Крок 3
Приготуйте «суху» суміш: просійте в іншу миску борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Крок 4
Вилийте« мокру »суміш в« суху »і швидко розмішайте. Суміш потрібно тільки змочити, вона повинна залишитися неоднорідною. Додайте малину і перемішайте. Крок 5
Викладіть тісто до середини формочок. У центр покладіть по 1 ч. Л. сирної начинки. І розкладіть тісто. Тісто має заповнювати форму тільки на 3/4 висоти. Випікайте 25 хв. до золотистого кольору. Дайте повністю охолонути і тільки потім вийміть маффіни з формочок.
Вершкове масло можна замінити на рівний обсяг рослинного, а замість кефіру узяти молоко або сік – в цьому випадку сода не потрібна.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!