М'який і ніжний кекс з неймовірним ароматом і смаком лимона! Кекс не надто солодкий, тому ласунам можна додати цукор.
Їж, гуляй, печи x Інгредієнти
- борошно 200 гр
- вершкове масло 50 гр
- лимон 1 шт.
- сметана 100 гр
- цукор 100 гр
- яйця курячі 2 шт.
- куркума 0,3 ч.л.
- сіль 1 щіпка
- розпушувач 1 ч.л..
- ванільний цукор 10 гр
- сік лимона 2 ст.л.
- цукрова пудра 5 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 С лимона зчистити цедру, сік видавити. Борошно змішати з куркумою і розпушувачем. Готуємо кекс. Яйця змішати з цукром, сіллю і ванільним цукром. Збивати блендером до пишності і посветления маси, хвилини 2-3. Крок 2 Додати сметану і розм'якшене вершкове масло, влити сік лимона і цедру. Збити ще раз. Крок 3 Акуратно додати борошно з куркумою, перемішати лопаткою, щоб не було грудочок. Крок 4 Форму змастити вершковим маслом, викласти тісто. Випікати в духовці при температурі 170 градусів хвилин 40-45. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Крок 5 Змішати цукрову пудру і сік лимона (останні два в списку інгредієнтів), у вас вийде лимонна глазур. Не додавайте відразу весь сік, а додавайте потроху, інакше глазуть може вийти рідкої. Полити лимонної глазур'ю остиглий кекс.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!