Хрусткі скибочки картоплі, а під ним безодня смаків & ndash; овочі, лосось, каперси в легкому, але в той же час насиченому молочному соусі. Ця страва буде доречно і на святковому столі, і в будні. Також замість частини лосося можна покласти креветки.
Новий рік з італійським ароматом x Інгредієнти
- лосось (або лосось з креветками) 700 г
- мука 40 г
- олія оливкова 50 мл
- сіль морська
- перець чорний
- молоко 500 мл
- каперси 1 ст.л.
- сік лимона 2 ст.л.
- брокколі 150 г
- картопля 700 г
- цибуля-порей 150 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
лосося повністю філеровать, зняти шкіру, вибрати кістки, злегка посипати морською сіллю. У каструлю влити молоко і покласти в нього лосось. Крок 2
Довести до кипіння, перевернути на іншу сторону і відразу зняти з вогню. Рибу вийняти з молока, покласти на тарілку і поламати на шматочки. Молоко зберегти. Духовку слід розігріти до 210 градусів. Крок 3
Порей нашаткувати кружечками. Картоплю очистити і нарізати на тонкі скибочки. Покласти в каструлю з холодною водою, посолити і довести до кипіння. Варити протягом приблизно 3 – 4 хвилин, потім процідити через сито. Крок 4
На сковороді розігріти оливкову олію, додати нарізаний на колечка порей і тушкувати на маленькому вогні під кришкою протягом приблизно 3 – 4 хвилин. Потім всипати борошно і перемішати. Влити молоко, в якому варилася риба (поступово, по півсклянки), обережно помішуючи. Готувати без кришки на повільному вогні близько 10 хвилин, при необхідності додати ще молока або води, якщо соус став дуже густим. Додати брокколі, розділену на невеликі суцвіття, каперси (і очищені креветки, якщо ми їх використовуємо). Вміст сковороди приправити морською сіллю, свіжомеленим чорним перцем і лимонним соком. Обережно перемішати, через хвилину після приготування зняти з вогню Крок 5
Одну велику або дві середні форми для запікання (можлива також порційна подача) змастити вершковим маслом, на дно викласти лосось, викласти соус з овочами, зверху покласти скибочки картоплі так, щоб вони перекривали один одного. Крок 6
Картопля полити оливковою олією і поставити в нагріту духовку. Крок 7
Випікати без прикриття протягом 25 хвилин, потім встановити функцію гриль і зепекать ще близько 7-10 хвилин, поки картопля добре не підрум'яниться (якщо духовка не має гриля, збільшити температуру до максимуму і піч до зарум'янювання) .
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!