Чим хороший курячий холодець? Перш за все тим, що готується він удвічі швидше, ніж яловичий. Крім того, холодець з птиці відрізняється більш ніжним, навіть вишуканим смаком. Ну і, нарешті, це блюдо містить менше калорій, ніж його м'ясної & laquo; побратим & raquo ;. Погодьтеся, досить сильні аргументи на користь того, щоб прямо зараз піти в магазин, купити ті самі два кілограми курячих крилець і ніжок, запропоновані & nbsp; рецептом, і зайнятися варінням курячого холодцю. А вже якщо ви готуєтеся до святкового застілля, то тим більше! Будьте впевнені: гості неодмінно оцінять ваш кулінарний креатив.
& nbsp;
Інгредієнти
- 2 кг курячих ніжок і крилець
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина
- морква – 1 шт
- 1 корінь петрушки
- часник – 4-6 зубчиків
- 1 лавровий лист
- 6-8 горошин чорного перцю
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Курячі ніжки і крильця для холодцю ретельно вимити, покласти у велику каструлю з водою, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Шумівкою зняти піну. Крок 2
Лук, моркву і корінь петрушки очистити, обсмажити на сухій розжареній сковороді 3 хв. і додати в каструлю. Зменшити вогонь до середнього і варити холодець під кришкою 4 години. Крок 3
Шумівкою, обережно, щоб не обпектися, вийняти з бульйону курячі ніжки, крильця і овочі. Бульйон процідити через марлю або дрібне сито в більшу чисту ємність. Крок 4
Курячу м'якоть зняти з кістки і дуже дрібно порубати разом зі шкірою. Перекласти у форму з високими бортиками, в якій буде застигати курячий холодець. Крок 5
Зубчики часнику очистити і нарізати тонкими пластинами. Потім дрібно порубати. Додати в миску до курячої м'якоті. Перемішати кулінарної лопаткою або столовою ложкою. Крок 6
Влити в форму проціджений бульйон. Поставити курячий холодець в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл прикрасити за бажанням (зеленню, відвареними овочами, звареними круто яйцями). Корисна порада
Перед тим, як вливати проціджений бульйон в ємності для курячого холодцю, додайте в них нарізані тонкими пластинами яйця, зварені круто, листочки петрушки і кропу, тонкі гуртки лимона або нарізаний кубиками солодкий перець.
До речі Подавати на стіл курячий холодець можна так само, як і м'ясної, тобто, з гірчицею і хріном. Однак в якості доповнення до страви можна подати соус на основі густий жирної сметани, збитою з подрібненою зеленню і пропущеним через прес часником.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!