Курка запечена в гарбузі

Гарбуз – овоч вагомих переваг і в прямому, і в переносному сенсі. Інформація, що міститься в ній клітковина дуже делікатно розслабляє кишечник і не дає утворюватися камінню в жовчному міхурі. А ще гарбуз допомагає виводити солі з організму. Ну і останнє, але важливе – яскравий колір цієї красуні піднімає настрій і благотворно впливає на нервову систему.

Інгредієнти

  • 1 курка вагою 1,5-1,8 кг
  • 1 гарбуз середнього розміру (приблизно 1,5 кг вагою)
  • 1 стакан коричневого рису басматі
  • 1 великий стебло цибулі-порею (біла частина)
  • 100 г кураги
  • 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Рис замочіть в великому обсязі питної води на 2 ч. Потім відкиньте на сито, промийте.

Крок 2 В каструлі закип’ятіть багато води, додайте дрібку солі і рис. Швидко доведіть на сильному вогні до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 15 хв. Злийте воду, рис перекладіть в миску.

Крок 3 Відступивши від плодоніжки гарбуза приблизно 5 см, виріжте акуратний коло. Щоб блюдо виглядало більш нарядно, коло можна вирізати зубчиками. Зніміть верхівку і за допомогою столової ложки з гострим краєм видаліть спочатку насіння, а потім частину м’якоті, залишаючи стінки товщиною приблизно 1,5 см.

Крок 4 Лук-порей наріжте кільцями, промийте від піску і обсмажте в 1 ст. л. масла, 1 хв.

Крок 5 Курагу наріжте товстою соломкою. Додайте цибулю і курагу до рису, перемішайте.

Крок 6 Курку розрізати на 8 порційних шматків, видаливши весь жир і шкіру. Покладіть в гарбуз спочатку змішаний з цибулею і курагою рис, потім шматки курки.

Крок 7 Полийте маслом, закрийте зрізаною верхівкою. Поставте в розігріту до 160 ° С духовку на 2 ч. Подавайте курку на стіл так, як вона готувалася, в гарбузі.

Господині на замітку

М’якоть гарбуза що залишилася після приготування  можна використовувати в супах і рагу або зав’ялити

0/5 (0 Reviews)