Гарбуз – овоч вагомих переваг і в прямому, і в переносному сенсі. Інформація, що міститься в ній клітковина дуже делікатно розслабляє кишечник і не дає утворюватися камінню в жовчному міхурі. А ще гарбуз допомагає виводити солі з організму. Ну і останнє, але важливе – яскравий колір цієї красуні піднімає настрій і благотворно впливає на нервову систему.
Інгредієнти
- 1 курка вагою 1,5-1,8 кг
- 1 гарбуз середнього розміру (приблизно 1,5 кг вагою)
- 1 стакан коричневого рису басматі
- 1 великий стебло цибулі-порею (біла частина)
- 100 г кураги
- 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Рис замочіть в великому обсязі питної води на 2 ч. Потім відкиньте на сито, промийте.
Крок 2 В каструлі закип’ятіть багато води, додайте дрібку солі і рис. Швидко доведіть на сильному вогні до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 15 хв. Злийте воду, рис перекладіть в миску.
Крок 3 Відступивши від плодоніжки гарбуза приблизно 5 см, виріжте акуратний коло. Щоб блюдо виглядало більш нарядно, коло можна вирізати зубчиками. Зніміть верхівку і за допомогою столової ложки з гострим краєм видаліть спочатку насіння, а потім частину м’якоті, залишаючи стінки товщиною приблизно 1,5 см.
Крок 4 Лук-порей наріжте кільцями, промийте від піску і обсмажте в 1 ст. л. масла, 1 хв.
Крок 5 Курагу наріжте товстою соломкою. Додайте цибулю і курагу до рису, перемішайте.
Крок 6 Курку розрізати на 8 порційних шматків, видаливши весь жир і шкіру. Покладіть в гарбуз спочатку змішаний з цибулею і курагою рис, потім шматки курки.
Крок 7 Полийте маслом, закрийте зрізаною верхівкою. Поставте в розігріту до 160 ° С духовку на 2 ч. Подавайте курку на стіл так, як вона готувалася, в гарбузі.
Господині на замітку
М’якоть гарбуза що залишилася після приготування можна використовувати в супах і рагу або зав’ялити
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!