КУРКА з овочами

Запечена курка і овочі & ndash; гарантія того, що все будуть ситі і обід припаде до душі. Тим більше що страва готується майже само, і господиня може відпочити або & nbsp; зайнятися дачними справами.

Інгредієнти

  • курка вагою 1,4-1,6 кг
  • 3 гілочки розмарину
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. меленої солодкої паприки
  • сіль, мелений чорний перець

Для гарніру:

  • 8 невеликих картоплин
  • 4 середні морквини
  • пучок редиски
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 5-7 гілочок чебрецю
  • пучок петрушки
  • четвертинка лимона (за бажанням)
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 200 ˚ С. Промокніть птицю паперовими рушниками. Посипте всередині сіллю і покладіть гілочки розмарину. Крок 2 Рівномірно посипте курку зовні паприкою, сіллю і перцем і змастіть 2 ст. л. вершкового масла. Зв'яжіть ніжки разом кухонним шпагатом або білими міцними нитками. Крок 3 Очистіть моркву і розріжте на 4 частини вздовж, а потім на шматки завдовжки 5 см. Картопля добре вимийте з щіткою і розріжте навпіл. Очистіть зубчики часнику. Покладіть картоплю, моркву, редис і часник на деко, посоліть, поперчіть і додайте гілочки чебрецю. Полийте овочі оливковою олією і перемішайте. Крок 4 Поставте деко з овочами в духовку, а зверху встановіть решітку і покладіть курку. Готуйте 1 год 25 хв., Періодично змащуючи курку вершковим маслом за допомогою пензлика. За 30 хв. до готовності перемішайте овочі на деку. Крок 5 Готову курку накрийте фольгою і залиште на 10 хв. Дрібно наріжте петрушку і змішайте з печеними овочами. Приправте лимонним соком за смаком. Перекладіть овочі та птицю на блюдо і подавайте до столу.

0/5 (0 Reviews)