КУЛИЧ з Олександрійського ТЕСТА

Паска з олександрійського тесту вигідно відрізняється від традиційних рецептів досить зручним способом приготування, коли опара замішується ввечері, а далі буде тільки вранці. В результаті на інший день вам залишиться тільки додати прянощі і муку, сухофрукти і цукати, а потім почекати покладені пару годин. Після нічної вистоювання тісто піднімається значно швидше, і паски виходять більш пишними. Перевірено на практиці! Тому ми від щирого серця бажаємо вам зважитися на такий кулінарний експеримент і спекти паски з олександрійського тесту & mdash; на радість всім, хто буде з вами зустрічати Світле свято Великодня.

КУЛИЧ з Олександрійського ТЕСТА

Паска x Інгредієнти

Для опари:

  • вершкове масло – 180 г
  • яйця – 4 шт.
  • жовтки – 2 шт.
  • цукор – 370 г
  • пряжене молоко – 370 мл
  • свіжі дріжджі – 50 г

Для тіста:

  • темний і світлий родзинки – по 75 г
  • коньяк – 2 ст. л.
  • шафран – 1 щіпка
  • ванільний цукор – 15 г
  • цедра 1 апельсина
  • мелений мускатний горіх – 1/3 ч. Л.
  • мелений кардамон – 1 щіпка
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • борошно – 1 кг
  • цукати – 100 г
  • в'ялена вишня – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 З вечора приготуйте опару для паски з Олександрійського тесту. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками, помістіть в кухлик і розтопіть на слабкому вогні. Дайте охолонути до теплого стану. Крок 2 Міксером збийте у великій каструлі яйця і жовтки з цукром. Додайте тепле пряжене молоко, розкришені дріжджі і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте. Накрийте каструлю рушником і залиште при кімнатній температурі на 8-12 годин. Крок 3 Вранці родзинки залийте коньяком і залиште на 30 хвилин. В опару тесту паски додайте шафран разом з ванільним цукром, цедрою, мускатним горіхом, кардамоном і сіллю. Перемішайте. Крок 4 Борошно просійте через дрібне сито і порціями додайте в опару. Вимішуйте протягом 15 хвилин до тих пір, поки тісто паски не почне відставати від стінок каструлі. Крок 5 Затяните верх ємності з тістом харчовою плівкою. Залиште в теплому місці до збільшення обсягу в 2-2,5 рази. Додайте родзинки, в'ялену вишню і цукати. Ретельно перемішайте. Крок 6 Тісто паски розкладіть по формах не більше ніж на 1/3 висоти. Дайте піднятися так, щоб воно не доходило до верхнього краю 2 см. Випікайте 10 хвилин при 200 ° C і ще 25 хвилин при 180 ° C. Дайте паскам з Олександрійського тесту трохи охолонути у формах. Потім обережно вийміть і перекладіть на бік на товсте рушник. Періодично перекочуючи, дайте повністю охолонути. Корисна порада

Якщо верх пасок почне сильно рум'янитися, прикрийте їх кружечками паперу для випічки, змоченими холодною водою або невеликими листами харчової фольги.

До речі

Щоб готові паски легко виймались з форм, підготуйте їх особливим чином. Виріжте з паперу для випічки кола і промажте вершковим маслом з обох сторін. Потім покладіть всередину форм так, щоб дена, а також бічні поверхні висотою близько 3 см були застелені. Присипте борошном, зайву струсіть. До використання тримайте в холодильнику.

0/5 (0 Reviews)