Я скільки себе пам'ятаю, весь час шукала рецепт ідеального паски. І ось я його знайшла! Уже кілька років печу за цим рецептом. Завжди виходить ідеально. Головне пам'ятати, що секрет в тому, щоб дотримуватися пропорції, не робити поспіхом, тому що паски не терплять суєти і тільки з хорошим настроєм! Світлої Вам Пасхи!
Така різна Пасха x Інгредієнти
- борошно 1 кг
- молоко 300 мл
- цукор 400 г
- ванільний екстракт 1-2 ч.л.
- вершкове масло 350 г
- яйця 5 шт.
- яєчні жовтки 3 шт.
- сіль 1 щіпка
- дріжджі свіжі 50 г
- апельсин 1 шт .
- в'ялена журавлина 100 г
- ром
- для глазурі:
- цукрова пудра 200 г
- яєчні білки 3 шт.
- лимонний сік 1/2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Журавлину залити ромом і залишити на 10 ч. Якщо плануєте пригощати дітей, то ром можна замінити апельсиновим соком або звичайною кип'яченою водою. Крок 2 Поставити опару. Молоко підігріти до 30-35 градусів. Розкришити дріжджі, додати 2 ст.л. цукру і 3 ст.л. муки. Перемішати, накрити рушником і дати постояти 15 хв. Крок 3 Поки опара піднімається, розтерти і злегка збити розм'якшене вершкове масло з цукром, що залишився, додати ванільний екстракт. Крок 4 По одному в масляну суміш вбити яйця і жовтки, кожен раз ретельно вимішуючи. Додати цедру, перемішати. Крок 5 З'єднати опару і олійно-яєчну суміш. Невеликими порціями додати просіяне борошно. Додати журавлину (якщо замочували в алкоголі або соку, то разом з рідиною, якщо у воді-воду злити). Крок 6 Замісити НЕ круте тісто. Накрити вологим рушником і дати піднятися в теплому місці, щоб тісто збільшилася в 2-2,5 рази. Акуратно обминути і дати підійти ще раз. Крок 7 Форми для пасок змастити маслом і наповнити на 2/3 об'єму, дати расстояться 30 хв. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-55 хв або до проби на суху спицю (тобто якщо в середину паски вставити дерев'яну шпажку, а потім витягнути, то вона буде суха, без залишків тіста). Крок 8 Для глазурі добре збити міксером білки з цукровою пудрою і лимонним соком до густого і глянцевого стану. Остигнули, але ще теплі паски покрити глазур'ю і прикрасити. Корисна порада
Борошно додавайте частинами. Мною помічено, що іноді борошна йде трохи менше, іноді трохи більше. Це залежить від вологості повітря на кухні. Якщо тісто & quot; затягнути & quot ;, то паска вийде занадто щільний і на наступний день не буде м'яким.
Господині на заміткуВсі продукти повинні бути однієї кімнатної температур. Тому все що зберігається в холодильнику, потрібно вийняти заздалегідь. Тісто можна замісити і в пекарів. В цьому випадку підготуйте опару і тісто, а потім з'єднайте їх згідно з інструкцією до вашої хлібопічки (наприклад, в мою закладаються спочатку рідкі інгредієнти, тобто опара, а потім сухі, тобто тісто, а потім вимішуємо на режимі тісто без підйому).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!