КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ “ЛЕГКИЙ”

Участь в конкурсі послужило відмінним приводом зв’язатися з родичами і дізнатися про те, за якими рецетам вони випікають свої паски. Мені б хотілося зробити акцент на традиційності цього блюда. Я використовувала звичні компоненти, злегка змінив деякі з них на більш & quot; корисні & quot ;, тим самим зробивши паску більш легким для засвоєння після тривалого посту.

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ & amp; QUOT; ЛЕГКИЙ & amp ; QUOT;

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ & amp; QUOT; ЛЕГКИЙ & amp; QUOT;

Інгредієнти

  • яйце – 4 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • ванільна пудра – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 6 ст. л.
  • вода – 50 г
  • борошно – 3 ст
  • сухі дріжджі – 10 г
  • родзинки – 150 г
  • білок одного яйця і цукрова пудра для глазурі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ & amp; QUOT; ЛЕГКИЙ & amp; QUOT;

Перемішуємо сухі інгредієнти: цукор, сіль, ванільну пудру і додаємо до збитих яєць. Все добре збиваємо до розчинення цукру. Додаємо воду, масло і половину борошна з дріжджами. Вимішуємо густе тісто. Додаємо решту борошна і родзинки. Отримуємо еластичне тісто. Крок 2

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ & amp; QUOT; ЛЕГКИЙ & amp; QUOT;

Ми залишаємо на 3 години, щоб піднялося. Крок 3

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ & amp; QUOT; ЛЕГКИЙ & amp; QUOT;

Ставимо паску в розігріту до 180 градусів духовку в режимі верх-низ турбо. Перевіряємо через 15 хв, якщо сильно підрум’яниться накриваємо фольгою або пекарської папером. Крок 4

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ & amp; QUOT; ЛЕГКИЙ & amp; QUOT;

Виймаємо. Даємо охолонути. Збиваємо білок 1 яйця і 125 г цукрової пудри. Отриманою глазур’ю прикрашаємо паску. Корисна порада

Замість вершкового масла я використовувала очищене топлене масло, завдяки якому паску пріобредает горіхово-карамельні смакові нотки.

Господині на замітку

Замість білої муки краще використовувати борошно грубого помелу або обдирне.

0/5 (0 Reviews)